Amerikanska börserna öppnade med uppgång – vad väntar marknaden på?

Pilarna pekar uppåt när investerare tar en paus efter föregående handelsdag. Marknaden väntar med spänning på protokoll från den amerikanska centralbankens räntemöte i juli, något som hålls under uppsikt.

Här är läget för de tre ledande indexen klockan 17:15 norsk tid:

– S&P 500-indexet stiger med 0,28 procent
– Nasdaq-teknikindexet är upp med 0,34 procent
– Dow Jones stiger med 0,04 procent

Efter att reviderade siffror för arbetsmarknaden släpptes, sjönk indexen innan de stabiliserade sig.

Target, detaljhandelsgiganten, stiger med 15,8 procent efter att ha presenterat kvartalsresultat som överträffade analytikernas förväntningar. Även Macy’s presenterade kvartalssiffror, men missade omsättningsförväntningarna och aktien sjunker med 12 procent.

Det amerikanska arbetsmarknaden visar sig vara svagare än tidigare antaget. Nya siffror visar att det skapades 818 000 färre “nonfarm” jobb mellan april 2023 och mars 2024 än först rapporterat.

Marknaden håller andan inför Powell’s tal på ekonomitoppmötet i Jackson Hole, Wyoming. Analytiker hoppas på signaler om framtida räntenivåer.

Sammanfattningsvis, investerare och marknaden är på helspänn och väntar på signaler om räntepolitiken och ekonomins utveckling framöver. Det är viktigt att följa med på dessa händelser för att kunna fatta välgrundade beslut kring ens egna finanser och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version