Vår Energi: Balder Future-prosjektet koster 4 milliarder kronor mer – Finansnyheter 2024

Vår Energi kunngjorde i dag at oppgraderingen av produksjonsskipet Jotun for Balder-feltet vil forsinke oppstarten av Balder X-prosjektet til andre kvartal 2025. Til tross for denne forsinkelsen vil selskapets produksjonsmål på 400 tusen fat oljeekvivalenter per dag innen utgangen av 2025 ikke påvirkes.

Kostnadsgrunnlaget for prosjektet er nå oppdatert til en ekstra kostnad på 4,3 milliarder kronor, mens kostnadsestimatet for 2024 er justert ned til 2,6 milliarder dollar. Dette skyldes blant annet en gunstig kronekurs.

Vår toppsjef Nick Walker uttalte at til tross for gode fremskritt i oppgraderingen av Jotun FPSO, vil det fortsatt være noe arbeid igjen før avgang. Selv om første olje ikke lenger forventes innen utgangen av 2024, vil dette ha begrenset innvirkning på produksjonen det året.

Balder X-prosjektet er et viktig prosjekt for Vår Energi, og selv om det har blitt utsatt flere ganger, jobber selskapet hardt for å fullføre det.

Analyse:
Vår Energi kunngjorde i dag at Balder Future-prosjektet vil bli dyrere og forsinket, noe som kan påvirke selskapets økonomi og aksjepris. Investorer bør være oppmerksomme på disse endringene og vurdere hvordan det kan påvirke deres investeringer. Det er viktig å følge med på utviklingen i selskapet og bransjen for å ta informerte beslutninger om ens økonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version