You Lin, 30, hittades 2003 mördad i en lägenhet i Göteborg. Nu har exmaken och miljardären You Lin häktats i Kina – misstänkt för mord. Vi vet inte om det är för mordet på Veronica Lin eller för ett annat brott, säger åklagaren Ulrika Bentelius Egelrud.

Exmaken och miljardären You Lin har häktats i Kina, misstänkt för mord, rapporterar SVT. Fallet rör mordet på Veronica Lin som inträffade 2003 i Göteborg. Veronica Lins son har kontaktats av kinesisk polis för information om den svenska utredningen mot You Lin, som tidigare friades efter en omtagning av rättegången. Åklagaren söker bekräftelse på gripandet.

Veronica Lins son Marcus Lindgren har fått mejl från kinesisk polis. De vill ha hjälp att få information om den svenska utredningen mot Veronica Lins exmake – miljardären You Lin. Enligt uppgifterna ska alltså exmaken nu vara gripen i Kina, misstänkt för mord. Det var oväntat. Det har gått så lång tid. Det kändes nästan som att min pappa var osårbar, säger deras gemensamme son Marcus Lindgren till SVT.

Åklagaren Ulrika Bentelius Egelrud säger till Aftonbladet att hon nåtts av uppgifterna, men att hon ännu inte har fått dem officiellt bekräftade.

Det var i mars 2003 som småbarnsmamman Veronica Lin, 30, hittades mördad i en grannes lägenhet i Högsbo i Göteborg. Grannen blev först misstänkt för mordet, men han hittades en dryg månad senare själv mördad och nedgrävd under balkongen utanför lägenheten. I stället riktades misstankarna mot den man som Veronica Lin låg i skilsmässa med, en kinesisk affärsman som också är pappa till sonen Marcus Lindgren.

2016 döms exmaken You Lin till livstids fängelse för anstiftan för mordet på Veronica Lin. Men eftersom en av nämndemännen twittrat om målet under rättegången ansågs tingsrätten ha varit jävig. Rättegången fick därför tas om i Göteborgs tingsrätt och några månader senare friades exmannen helt. Men när det var dags för hovrättsförhandlingar dök You Lin inte upp och han har sedan dess hållit sig undan. Nu ska exmaken You Lin alltså vara häktad i Kina misstänkt för mord, enligt SVT:s uppgifter.

Vad skulle det betyda för hovrättsförhandlingarna kring mordet på Veronica Lin om du får en bekräftelse? Det beror på litegrann. Är han frihetsberövad kan vi teoretiskt sett delge honom misstankar. Men det som också har betydelse i sak är om han nu är häktad för våra misstankar, eller om det gäller ett annat mord, säger Ulrika Bentelius Egelrud.

Analyserat innebörden av denna artikel, det verkar som att Veronica Lins exmake, You Lin, har häktats i Kina misstänkt för mordet på henne. Detta kan påverka hovrättsförhandlingarna och rättsprocessen kring fallet. Det är en tragisk händelse som har pågått i många år och det återstår att se hur det kommer att utvecklas och påverka både de inblandade och rättssystemet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version