De amerikanska börserna öppnar med uppgång mitt i handelsveckan. Marknaden väntar spänt på möjliga räntesignaler.

Bilden: Brendan McDermid / Reuters / NTB

Publicerad: För mindre än 30 minuter sedan
Uppdaterad för mindre än 10 minuter sedan

Del: Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post

Artikeln uppdateras under handelsdagen.

Pilarna pekar upp från start på onsdagen, efter att investerarna tog en paus föregående handelsdag. Onsdag kväll norsk tid kommer protokollet från den amerikanska centralbankens räntemöte i juli, något som marknaden följer noga.

Så här ser de tre ledande indexen ut vid öppningstid:

– Den breda samlingsindexet S&P 500 stiger med 0,22 procent
– Teknikindexet Nasdaq är upp med 0,15 procent
– Dow Jones stiger med 0,27 procent

Tisdagen avslutades i rött på Wall Street efter åtta raka dagar med uppgång. Förra veckan var den bästa börsveckan på Wall Street hittills under 2024, ledd av teknikaktier.

Detaljhandelsgiganten Target stiger med 15,8 procent efter att bolaget presenterade kvartalsresultat som var bättre än analytikerna på Wall Street förväntade sig. Konkurrenten Macy’s faller däremot med 12 procent efter att ha sänkt försäljningsprognosen för året.

Letar efter signaler från protokollet

På det senaste räntemötet höll Fed, som förväntades, räntan oförändrad inom intervallet 5,25–5,50 procent. Marknaden letar efter ledtrådar om vad Fed kommer att göra på räntemötet nästa månad.

Efter räntebeslutet i juli sa centralbankschef Jerome Powell att “en sänkning av räntan kan vara aktuellt på mötet i september”. Nästa räntemöte i Fed är 17–18 september.

Det är också spänt kring Powells tal på ekonomitoppmötet i Jackson Hole, Wyoming. Analytikerna hoppas att Powell kommer att ge några indikationer om räntenivån framöver.

Marknaden prissätter nu en sannolikhet på cirka 67,5 procent för en enskild sänkning i september och cirka 32,5 procent chans för en dubbel sänkning, enligt CME Groups FedWatch.

Analys:
Börserna i USA öppnar uppåt under handelsveckan med förväntningar på räntesignaler från Fed. Investerare är spända inför protokollet från det senaste räntemötet och hoppas på ledtrådar om framtida räntebeslut. Teknikaktier har varit ledande, med positiva resultat från Target och negativa från Macy’s. Marknaden prissätter en hög sannolikhet för en räntesänkning i september, vilket kan påverka investerarnas beslut och ekonomin i stort.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version