Anastasia Savinova och Erik Thörnqvist vinner prestigefyllt konststipendium från Maria Bonnier Dahlins stiftelse

Årets mottagare av Maria Bonnier Dahlins stiftelses stipendium är konstnärerna Anastasia Savinova och Erik Thörnqvist, som kommer att presenteras i en stor utställning på Bonniers konsthall senare i år.

Maria Bonnier Dahlins stiftelse grundades 1985 av Jeanette Bonnier, grundare av Bonniers konsthall, till minne av hennes dotter Maria som tragiskt omkom i en bilolycka vid endast 20 års ålder. Förra året tilldelades Maja Fredin och Anna Andersson stipendiet, och bland tidigare års stipendiater finns namn som Cecilia Edefalk, Klara Kristalova, Karin Mamma Andersson och Jacob Dahlgren, som i år har varit en del av stipendiejuryn.

Analys:
Maria Bonnier Dahlins stiftelses stipendium är en prestigefylld utmärkelse inom konstvärlden som bidrar till att främja och stödja unga och lovande konstnärer. Genom att tilldela stipendiet till konstnärer som Anastasia Savinova och Erik Thörnqvist ger stiftelsen dem möjlighet att visa upp sitt arbete i en stor utställning på Bonniers konsthall, vilket kan leda till ökad uppmärksamhet och erkännande inom konstnärliga kretsar. För konstnärerna själva kan detta öppna dörrar till nya möjligheter och karriärmöjligheter, samtidigt som det bidrar till att berika den svenska konstscenen med nya och spännande talanger.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version