Jesse Kipf: Från underhållsbidrag till Darknet-bedrägerier

Jesse Kipf var skyldig sin exfru och deras gemensamma barn drygt en miljon kronor. Istället för att betala valde han att hacka en databas och registrera sig själv som avliden. Enligt dokument från rättegången ska Kipf ha tagit sig in i delstaten Hawaiis datasystem, utgett sig för att vara en läkare och sedan fastställt sin nya status som död. Uppgifterna spreds sedan till flera andra databaser, och han slapp ifrån sin skuld.

Men det slutar inte där.

Efter framgången med Hawaiis dödsregister började Jesse Kipf infiltrera flera andra delstaters system. Återigen använde han stulna uppgifter från läkare och annan vårdpersonal. Syftet var att sälja åtkomst till diverse register och privat information via Darknet, en dold del av internet som ofta används av kriminella. Köparna kom bland annat från Algeriet, Ryssland och Ukraina, enligt bevismaterial.

Under rättegången erkände Jesse Kipf att han fejkade sin egen död för att slippa betala underhållsbidrag. Han erkände även att han ägnat sig åt bedrägeri, och att han stulit flera identiteter. I april dömdes han till sex år och åtta månader i fängelse, samt övervakning i tre år efter frigivningen.

Analys:
Denna artikel berättar historien om Jesse Kipf, en man som försökte undvika att betala underhållsbidrag genom att fejka sin egen död och infiltrera olika delstaters datasystem. Genom att sälja åtkomst till privat information på Darknet, en del av internet som ofta används av kriminella, försökte han komma undan med olika bedrägerier. Detta fall visar hur viktigt det är att vara försiktig med sin personliga information och vara medveten om potentiella risker på nätet. Det är också ett påminnelse om konsekvenserna av att begå brott och bedrägerier, vilket kan leda till långa fängelsestraff och övervakning efter frigivning.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version