Göteborgs dans- och teaterfestival firar trettioårsjubileum med en smashing start på festivalen. Ett av höjdpunkterna var premiären av den imponerande showen “Atlas Song”, skapad av de coola nederländska koreografsyskonen Imre och Marne van Opstal och framförd av Göteborgsoperans danskompani tillsammans med sångerskan Anna von Hausswolff.

Även den legendariske regissören Robert Wilson bjöd på en lyckad fusion med sin föreställning “Dorian”, som kombinerar Oscar Wildes berättelse om Dorian Grey med Wildes biografi och den mytologiserade historien om Francis Bacon.

Trots en imponerande uppträdande av såväl sångare som dansare, lider vissa delar av föreställningarna av en kompromissartad känsla. Det verkar vara en pågående förhandling om fokus mellan olika element, vilket gör att helheten inte riktigt smälter samman på ett övertygande sätt.

I det stora hela är Göteborgs dans- och teaterfestival en fantastisk kulturell händelse som erbjuder en mix av spännande föreställningar och konstnärliga uttryck. Det är definitivt värt att besöka denna festival för att uppleva en rad olika konstformer och ta del av den kreativa energin som präglar evenemanget.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version