Viktigt att föräldrar agerar snabbt vid skolk – Polisen uppmanar till samarbete

Föräldrar som tar initiativ och kontaktar polisen när deras barn skolkar kan ha en avgörande roll i det brottsförebyggande arbetet. Stefan Sintéus, kommenderingschef i polisregion Syd, understryker vikten av att ta skolk på allvar och att vara uppmärksam på andra tecken som kan signalera problem.

Genom att agera snabbt och samarbeta med polisen kan föräldrar bidra till att förebygga brott och skapa en tryggare miljö för alla. Det är viktigt att vara medveten om att skolk inte bara är en oskyldig handling utan kan vara ett tecken på att allt inte står rätt till. Genom att vara engagerade och aktiva kan föräldrar och polisen tillsammans arbeta för att säkerställa att barn och ungdomar får den hjälp och det stöd de behöver.

Att ta ansvar och agera proaktivt när det gäller skolk och andra potentiella varningssignaler är avgörande för att skapa en säkrare och tryggare miljö för alla. Genom att vara uppmärksam och samarbeta kan vi alla bidra till att förebygga brott och skapa en bättre framtid för våra barn och unga.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version