Ny brittisk studie visar samband mellan fetma och matbeställningar via appar

En ny studie från Storbritannien visar att hushåll där maten ofta beställs via appar har en högre förekomst av fetma. Resultaten pekar på att nya konsumtionsmönster kan förstärka hälsoklyftorna i samhället.

Studien undersökte matval, inkomst, yrken och övervikt i hushåll baserade i London och norra England. Resultaten visade att fetma var dubbelt så vanligt i hushåll som beställde mat via appar för hemleverans jämfört med de som inte gjorde det. Det var också vanligare att beställa färdigmat via appar i hushåll med lägre socioekonomisk status.

Denna studie är en varningssignal för hur nya möjligheter att handla mat online kan påverka hälsan och skapa ojämlikheter i samhället. Det är viktigt att vara medveten om hur våra konsumtionsmönster kan påverka vår hälsa och övervikt.

Även om studien inte kan fastställa att färdigmaten är orsaken till övervikten, så pekar den på att nya konsumtionsmönster kan ha en inverkan på vår hälsa. Det är viktigt att vara medveten om vilka val vi gör när vi beställer mat via appar, då många snabbmatsrestauranger erbjuder få hälsosamma alternativ.

Appar kan göra det enklare att göra ohälsosamma matval, och det är viktigt att vara medveten om konsekvenserna av våra val. Att vara medveten om våra konsumtionsmönster och göra hälsosamma val är avgörande för att bibehålla en god hälsa och undvika övervikt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version