SAS Strejk: Kabinanställda kräver reallöneökning i möte med riksmäklare Mats Ruland

Strejken bland kabinanställda på SAS pågår på fjärde dagen, och parterna är på måndag eftermiddag i ett möte hos riksmäklare Mats Ruland. SAS har erbjudit att höja lönen för kabinanställda över frontfagsramen, enligt presskontakt Øystein Schmidt till E24.

SAS och de två berörda fackföreningarna var i löneförhandlingar i våras, tvångsmedling efter sommaren, innan det blev ett avbrott förra fredagen. Företaget har erkänt att de kabinanställda är en låglönegrupp. De kabinanställda på SAS har påpekat att de har lägre lön än konkurrenter.

För SAS ökar kostnaderna kopplade till strejken. Konflikten kommer samtidigt som det förlustbringande företaget är på väg ut från en dyr rättsprocess i USA – och nya ägare står på trapporna.

Analysera: Strejken på SAS kan påverka företagets ekonomi och löneförhållanden för kabinanställda. Det kan också ha en inverkan på konkurrenskraften gentemot andra flygbolag. Det är viktigt att följa utvecklingen av konflikten och dess utfall för att förstå dess potentiella påverkan på flygbolaget och dess anställda.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version