Equinor-sjefen Anders Opedal avslöjar planer för oljeproduktionen

På en presskonferens under oljemässan ONS presenterade Equinor-sjefen Anders Opedal och koncernchef Kjetil Hove företagets framtidsplaner. Trots klimataktivister och aktieägare som ifrågasätter företagets klimatplaner, håller Equinor fast vid sina ambitiösa planer för hög aktivitetsnivå och fortsatt utnyttjande av infrastrukturen på norska kontinentalsokeln.

Equinors mål är att bibehålla olje- och gasproduktionen från norska kontinentalsokeln på dagens nivåer i minst tio år till, samtidigt som företagets utsläpp ska minska i linje med Parisavtalet.

Genom att investera mellan 60-70 miljarder kronor årligen på norsk sokkel, planerar Equinor att genomföra 20-30 letarbrunnar varje år fram till 2035. Dessa investeringar förväntas inte bara skapa värden för företaget, utan även för leverantörsindustrin och samhället som helhet.

Den genomsnittliga återbetalningstiden för Equinors projektportfölj under utbyggnad är 1,5 år, vilket visar på företagets lönsamhet även vid låga oljepriser. Dessa åtgärder är nödvändiga för att säkerställa långsiktig värdeskapande och för att uppnå Norges klimatmål.

Sammanfattningsvis fortsätter Equinor att vara en ledande energileverantör till Europa och betonar vikten av norsk gas för att stödja europeisk industri och energiförsörjning. Genom att kombinera hållbarhet med lönsamhet, visar Equinor att de är redo att möta framtidens utmaningar inom energibranschen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version