Freddie Brazier chockade tillbaka tårar när han avslöjade att han inte har några minnen av sin avlidna mamma Jade Goody under den senaste episoden av Celebrity Race Across The Wold, som sänds på onsdagar.

TV-personligheten Jade dog tragiskt 2009 vid 27 års ålder efter att ha diagnostiserats med livmoderhalscancer året innan. Freddie var bara fyra år när hon dog, medan brodern Bobby, nu 21 år, var fem.

Tillsammans med sin far på BBC-utmaningsshowen öppnade Freddie, 19, upp om sin sorg i hjärtskärande scener innan han hyllade Big Brother-stjärnan på årsdagen av hennes död under deras resor i Salvador.

Han sa: “Jag förlorade min mamma när jag var fyra år och det var på morsdag, vilket är väldigt svårt. Jag gillar inte riktigt att visa mina känslor. Jag pratar inte ens så mycket med min pappa om min mamma heller. Jag undviker det bara. Jag föredrar att hålla det inom mig.”

Medan han kämpade med tårarna fortsatte han: “Jag minns inte riktigt att bli hållen av min mamma. Om jag hade fler minnen av henne skulle det ha gjort det mycket svårare för mig. Men jag tror att jag hellre skulle vilja det än att inte riktigt minnas de saker jag hade gjort med min mamma. Det är bara livet och jag har accepterat det.”

Fader och son gick senare med på att hedra Jade på morsdag och begav sig till en känd vacker plats, medan Freddie sa när de letade efter den: “Kanske mamma pushar oss i riktning mot dit vi behöver gå.”

Innan de hittade platsen och lade till: “Tack, Moder Natur.”

Förra veckan lämnade Jeff tittarna i tårar när han öppnade upp om att hjälpa sina söner efter Jades död.

I emotionella scener talade fadern öppenhjärtigt och sa: “Jag tror att när pojkarna förlorade sin mamma så satsade jag verkligen på att lägga all min tid, ansträngning, uppmärksamhet och fokus på mina barn. Jag behövde vara där och hjälpa dem att navigera genom hur framtiden skulle se ut för dem med tanke på deras förlust. Och jag spelar fortfarande den rollen. Men ju mer Fred gör för sig själv, desto mer vet jag att han kan börja ta sig framåt i livet.”

I en senare scen njöt Jeff och Freddy av en kort paus för att beundra de fantastiska vyerna när han gjorde lite självreflektion.

“Det är svårt att koppla av och ibland tror jag att jag tar det för allvarligt,” sa Jeff. “Allt är mitt ansvar, och det har varit så länge, för jag tror att som man bedömer du förmodligen inte dina chanser att klara av det, så du gör det som kommer naturligt för dig, vilket är att ta på dig allt ansvar och bara fokusera på situationen.”

“Jag har absolut 100 procent förlorat förmågan att leka, men jag tror att det är något jag behöver återfå. Jag tror att jag behöver att Freddie visar mig verkligen, och jag behöver komma tillbaka till… Jag behöver komma tillbaka till vad jag brukade vara. Jag är säker på att det är möjligt.”

Fader-son-duon delade en söt stund när Freddie övertalade sin pappa att koppla av och lämna väskorna nere medan de beundrade utsikten. Jeff gick upp för att hitta sin son sittande med en hund.

“Jag ville bara att du skulle veta att du har helt rätt,” sa Jeff till sin son. “Jag behöver bli bättre på att bara koppla av.”

Freddie: “Efter den här resan känner jag att saker och ting kan vara mycket bättre än de har varit.”

De emotionella ögonblicken fick tittarna hemma att gråta, och de tog till sociala medier för att uttrycka sin beundran för Jeff.

De skrev: “Jag kan helt enkelt inte sätta ord på hur mycket jag älskar Jeff Brazier,”

“Någon annan som gråter åt Freddie och Jeff Brazier? För jag är ett vrak..,”

“Jeff öppnar upp om att ta saker på allvar och sitt ansvar som far sedan Jades bortgång. Den här stunden är så hjärtskärande. Jeff, du är den bästa pappan till dina barn och Jade skulle vara stolt,”

“Jeff Brazier är en fantastisk pappa. Han lär Freddie vuxenansvar och beslutsfattande på ett lugnt och icke-dömande sätt. Imponerande,”

“Jeff och Fred. Jag klarar inte av dem. Så bedårande. Jade Goody valde rätt med Jeff Brazier. Han är en riktigt imponerande man.”

Just efter att hela lineuppen avslöjades avslöjade Freddie när han blev tillfrågad om han såg fram emot serien att han var exalterad över den sällsynta chansen att tillbringa tid med sin pappa.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version