Den senaste förändringen i den svenska ishockeyn är här för att stanna. Hockeyettan ansluter sig till SHL och Hockeyallsvenskan genom att införa ett nytt slutspelsformat. Förbundsstyrelsen i Svenska Ishockeyförbundet har godkänt detta spännande förslag, vilket innebär att lag ett till sex i allettan direkt går till kvartsfinal, medan lag sju till åtta spelar play in mot ettan i vårserien. Detta format har redan visat sig vara framgångsrikt i de högsta svenska hockeyligorna och kommer nu även att tillämpas i Hockeyettan.

Slutspelsformatet kommer att användas både i allettan norra och allettan södra, där de båda vinnarna sedan möts i den återupprättade Hockeyettan-finalen i bäst av fem matcher. Detta beslut togs efter att klubbarna och ligan gemensamt kommit överens om att förändra slutspelet redan till den kommande säsongen. Ekonomiska skäl har också varit en drivkraft bakom denna förändring, och klubbarna har önskat att slutspelet delas in i två olika grupper.

Detta nya slutspelsformat kommer att skapa mer spänning och engagemang bland fansen samtidigt som det ger klubbarna och ligorna möjligheten att maximera sina intäkter. För mer information om det nya slutspelet, besök Hockeyettans officiella webbsida.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version