Som den ledande investeringsförvaltaren och finansiella marknadens journalist kan jag med glädje meddela att Tore Strømøy är klar med sitt uppdrag på NRK. Det har varit en strategisk beslut att avsluta samarbetet, enligt kanalens regionchef.

Sedan 2013 har Tore Strømøy haft en uppdragsavtal med NRK. Nu har parterna kommit överens om att avsluta detta samarbete, enligt NRK:s uttalande till NTB.

Distriktsdirektör Marius Lillelien tackar Strømøy för hans insats under många år på NRK.

– Han har under mer än 30 år gjort ett avtryck med många publikframgångar. Vi önskar honom lycka till i framtiden, säger Lillelien.

Under förra veckan stoppade NRK-ledningen ett radioprogram som Strømøy hade planerat, där lyssnare ringer in och diskuterar aktuella ämnen. Temat skulle handla om den pågående bråket kring kungahuset.

Strømøy själv betonade att temat inte var avsett att vara en undersökning av Høiby-fallet, utan bara bråket runt det.

NRK visade förra hösten dokumentärserien “Ingen älskar Bamsegutt”. I serien berättar programledaren Strømøy om en man på arbetsoförmåga med en filippinsk fru och deras son. Familjen kunde inte komma hem från Filippinerna på grund av problem med de norska myndigheterna.

Det kom senare fram att mannen hade en sexuell dom från 1991 och att NRK visste om detta men medvetet inte inkluderade informationen i serien. NRK valde att dra tillbaka serien, som senare fälldes av Pressens Faglige Utvalg (PFU) på flera punkter.

Strømøy har arbetat på NRK sedan 1986, när han anställdes som radioreporter på NRK Trøndelag. Han är mest känd för det populära TV-programmet “Tore på sporet”.

Han har blivit utnämnd till “Årets TV-namn” 1996, 1997 och 2000. Sedan 2013 har han inte varit fast anställd på NRK utan haft ett uppdragsavtal.

Analyserat på ett enkelt sätt så innebär detta att en framstående personlighet inom NRK har avslutat sitt samarbete med kanalen. Det kan påverka TV-tittare och lyssnare som följt Strømøy under åren, samt skapa diskussion kring medieetik och journalistik. Det är viktigt att vara medveten om dessa förändringar och hur de kan påverka ens liv och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version