Investeringar i sociala projekt kan bidra till att bryta isoleringen för äldre människor. Internationella kvinnoföreningen i Malmö har tagit ett steg mot detta genom att skriva en bok som syftar till att stödja ensamkommande äldre kvinnor. Nezmie Hamit, en av de medverkande i boken, delar med sig av sin erfarenhet och betonar vikten av att ha ett stödsystem, särskilt när man inte har familj eller bekanta i det nya landet.

Enligt statistik från förra året, visar att två av fem organisationer som fick statligt stöd för att bekämpa ensamhet bland äldre människor hade svårigheter att nå vissa grupper, särskilt de som inte talar svenska. Det är uppenbart att det finns ett behov av att rikta in sig på dessa grupper och erbjuda stöd på deras språk.

Genom investeringar i sociala projekt och stödåtgärder för äldre människor kan samhället skapa en mer inkluderande miljö för alla. Det är viktigt att uppmärksamma och stödja initiativ som Internationella kvinnoföreningen i Malmö för att främja välbefinnandet och minska isoleringen för äldre invånare.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version