Elle Macpherson avslöjar sin hemliga kamp mot cancer sju år efter diagnosen och varför hon vägrade att genomgå kemoterapi

Elle Macpherson, den 60-åriga australiensiska supermodellen, ägnade ett kapitel i sin nyligen släppta memoar åt sin holistiska metod under den chockerande sjukdomen.

Efter att ha genomgått en lumpektomi för sju år sedan diagnostiserades WelleCo-grundaren med HER2-positiv östrogenreceptiv intraduktal carcinoma.

Läkaren rekommenderade Elle, som på senare tid blivit känd för sin holistiska syn på hälsa, att genomgå en mastektomi med strålning, kemoterapi, hormonbehandling och återuppbyggnad av hennes bröst för att behandla sjukdomen.

“Det var en chock, det var oväntat, det var förvirrande, det var skrämmande på så många sätt och det gav mig verkligen en möjlighet att gräva djupt inom mig själv för att hitta en lösning som fungerade för mig,” sa Elle om diagnosen.

Hon tillade att att säga nej till standardmedicinska lösningar var det svåraste hon någonsin gjort i sitt liv. Men att säga nej till sin egen inre känsla skulle ha varit ännu svårare.

Modellen, som var känd som The Body under sin storhetstid, sa att “många trodde att jag var galen”, men att hon ändå fortsatte med en behandlingsplan som “resonans” med henne, och som “adresserade både emotionella och fysiska faktorer förknippade med bröstcancer”.

Elle hyrde ett hus i Phoenix, Arizona i åtta månader där hon “holistiskt behandlade” sin cancer under ledning av sin primärläkare, en läkare inom naturopati, holistisk tandläkare, osteopat, kiropraktor och två terapeuter.

Även om Elle nu är i “klinisk remission”, som hon istället väljer att kalla “totalt välbefinnande”, sa hon att hennes söner Flynn, 26, och Cy, 21, samt hennes tidigare partner Arpad ‘Arki’ Busson hade blandade reaktioner på hennes ovanliga tillvägagångssätt för cancerdiagnosen.

Hennes yngsta son stödde fullt ut sin kända mor eftersom han trodde att kemoterapi var “en dödskyss”, men hennes äldste son hade sina reservationer.

Analys:
Artikeln handlar om Elle Macphersons kamp mot cancer och hennes beslut att inte följa den konventionella medicinska behandlingen utan istället förlita sig på holistiska metoder. Hon valde att följa sin inre känsla och tro på en intuitiv, hjärnledd och holistisk approach för att behandla sin sjukdom. Hennes beslut mötte motstånd från läkare, familj och vänner, men hon valde att följa sin egen väg. Det är en berättelse om mod, tro på sig själv och en alternativ syn på hälsa och välbefinnande.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version