Prunella Scales: Den Efterfrågade Drottningen Av Teatern

Prunella Scales har erkänt att hon fortfarande oroar sig för om människor kommer att gilla henne varje gång hon tar på sig en ny roll. Skådespelerskan, 92 år gammal, diagnostiserades med vaskulär demens 2014, och även om hennes ‘minne är mindre bra’ säger hon att att inte arbeta skulle göra henne ‘mycket deprimerad’.

Hon har nyligen återupptagit sin livslånga roll som drottning Victoria, där hon spelade in nya voiceovers för en repris drottning på Tabard-studion i västra London.

Efter att ha spelat rollen som drottning Victoria över 500 gånger i pjäsen ‘En kväll med drottning Victoria’, både i London och i föreställningar runt om i världen, har Prunella Scales återvänt till sin roll på Edinburgh Fringe Festival förra månaden.

I en interaktiv historieprojekt medverkade hon en gång med att spela in en monolog för en projicering framför statyn av drottning Victoria på Blackfriars Bridge i London.

Analyserat: Prunella Scales, en av teaterns stora namn, kämpar med vaskulär demens men fortsätter att imponera med sitt skådespeleri. Trots att åldern tar ut sin rätt och minnet sviktar, visar hon en imponerande uthållighet och passion för sitt arbete. Hennes historia påminner oss om vikten av att kämpa vidare och följa våra passioner, oavsett hinder i vägen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version