Investera smart med SAS Eurobonus: Dubbla poängpriser kan påverka din bonusresa

SAS har nyligen gått över till flygalliansen Skyteam från att tidigare ha varit i rivalen Star Alliance. Det innebär att det inte längre är möjligt att tjäna bonuspoäng genom att flyga med Lufthansa, Turkish Airlines, United Airlines och LOT. Samtidigt har det blivit möjligt att tjäna poäng från resor med andra flygbolag. Men för tre av dem måste du betala dubbla poängpriser, en uppdatering som har skapat en het diskussion bland missnöjda bonuskunder på sociala medier.

Enligt SAS presschef, Øystein Schmidt, kommer ökningen av poängpriserna i samband med övergången till Skyteam. Han betonar att företaget uppskattar kundernas engagemang och anser att produkten fortfarande är mycket attraktiv. Presschefen hoppas att medlemmar och resenärer kommer att utforska möjligheterna som följer med övergången till den nya partneralliansen.

Det är viktigt att notera att Air Europa, China Airlines och Vietnam Airlines är de flygbolag där du måste använda dubbla poängpriser. Trots viss missnöjdhet bland bonuskunderna menar programledaren i podkasten Flypodden, Christian Kamhaug, att man bör ge SAS tid att implementera förändringarna. Han påpekar att även om vissa resenärer kanske inte får samma erbjudanden som tidigare, kan andra flygbolag inom Skyteam erbjuda bättre nätverk och tillgänglighet.

För närvarande kan du använda bonuspoäng till normala poängpriser hos Air France, Delta Air Lines, KLM, Virgin Atlantic och Korean Air. En något högre pris kan öppna upp för bättre tillgång till bonusbiljetter från partners inom Skyteam. Totalt finns det cirka 20 partners i Skyteam, även om det för närvarande endast är möjligt att använda sig av sju genom Eurobonus.

Det är viktigt att förstå hur dessa förändringar kan påverka din investering i bonusresor och dina ekonomiska beslut. Genom att vara medveten om de nya poängpriserna och vilka flygbolag som påverkas kan du ta mer informerade beslut när det gäller att utnyttja dina bonuspoäng och maximera dina förmåner som Eurobonus-medlem.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version