Huvudindexet följer med nedgången på världsmarknaderna och har fallit markant från starten.

Enligt de senaste uppdateringarna har nedgången något modererats och Huvudindexet är nu ned 0,42 procent. Oljepriset har fortsatt att sjunka efter att ha fallit över 4 procent under handelsdagen på tisdag. Ett fat Nordsjöolja (Brent spot) handlas nu för 73,01 dollar, vilket är cirka en dollar mindre än vid stängningen igår och det lägsta nivån sedan december 2023.

Några av de mest omsatta aktierna vid 10.10-tiden är:
– Equinor faller med 0,40 procent
– Aker BP är ned 0,91 procent
– DNB faller med 0,78 procent
– Frontline är ner 1,31 procent
– Vår Energi är ned 0,57 procent

Den svaga oljeprisen har bidragit till att Oslo Börs föll med 2,2 procent på tisdagen, den största nedgången sedan den 5 augusti. Rädslan för vad som kommer från Opec och Kinas svårigheter har påverkat marknaden.

Andfjord Salmon rapporterade ökade förluster för det andra kvartalet, med ett resultat efter skatt på minus 34,5 miljoner kronor. Samtidigt meddelade Elopak under kapitalmarknadsdagen om sina framtida mål och strategin “Repackaging tomorrow”, med målet att öka intäkterna till två miljarder euro fram till 2030.

Storägaren Eigel Ingvar Thoms säljer sig ned i Vow efter att företaget varnat för risk för bristande lånevillkor och behov av ny kapitalinhämtning. Globalt sett är det en utbredd oro på börsen, med nedgång på Europa-börserna och tunga dagar på Wall Street.

Sammanfattningsvis är det viktigt att vara medveten om de globala marknadsförändringarna och dess påverkan på ens ekonomi och investeringar. Att följa marknadsutvecklingen och vara beredd på eventuella svängningar är avgörande för att kunna fatta informerade beslut om sina finanser.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version