Börsen följer med nedgången på världsmarknaderna och sjönk markant från början.

Publisert: Mindre än 2 timmar sedan
Uppdaterad: Mindre än 10 minuter sedan

Börsen har modererat nedgången något strax före klockan 10.10, och huvudindexet är ned med 0,42 procent.

Oljepriset har fortsatt att sjunka efter att ha fallit mer än 4 procent under handelsdagen på tisdag.

Ett fat nordsjöolja (brent spot) handlas nu för 73,01 dollar, vilket är ungefär en dollar mindre än vid stängningen igår. Det är också den lägsta nivån sedan december 2023, enligt siffror från dataleverantören Infront.

Här är några av de mest omsatta aktierna runt 10.10-tiden:
– Equinor faller med 0,40 procent
– Aker BP är ned 0,91 procent
– DNB faller med 0,78 procent
– Frontline faller med 1,31 procent
– Vår Energi är ned 0,57 procent

Det svaga oljepriset bidrog till att Oslo Börs föll med 2,2 procent på tisdagen, den största nedgången sedan den 5 augusti.

Analytiker har börjat tvivla på om Opec+-länderna faktiskt kommer att genomföra planerade produktionsökningar i oktober med tanke på den globala efterfrågan, bland annat från Kina.

Andfjord Salmon rapporterade en förlust efter skatt på 34,5 miljoner kronor i det andra kvartalet, vilket är en försämring jämfört med samma period förra året.

Elopak presenterar nya mål för framtiden på dagens kapitalmarknadsdag och har som mål att öka intäkterna till två miljarder euro fram till 2030.

Storägaren Trethom säljer sig ned i Vow efter att företaget varnat för risker med lånevillkoren. Vow-aktien faller med 10,13 procent.

Europa-börserna faller brett under onsdagsförmiddagen, och Stoxx Europe 600-indexet sjunker med 0,98 procent.

Sammanfattningsvis, nedgången på världsmarknaderna påverkar olika sektorer och företag på olika sätt. Oljeprisets nedgång kan leda till förluster för oljerelaterade företag, medan andra sektorer kan påverkas av osäkerhet kring globala ekonomiska förhållanden. Det är viktigt att vara medveten om dessa faktorer och deras påverkan på investeringar och ekonomi för att fatta informerade beslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version