Börsen följer nedgången på världsmarknaderna och faller markant från början. Oljepriset har fortsatt att sjunka efter att ha fallit mer än 4 procent under handelsdagen på tisdag. Ett fat Nordsjöolja (Brent spot) handlas nu för 73,06 dollar, vilket är cirka en dollar mindre än när börsen stängde igår. Det är också den lägsta nivån sedan december 2023, enligt siffror från dataleverantören Infront.

Några av de mest omsatta aktierna ser ut som följer: Equinor faller med 0,71 procent, Aker BP är ner med 1,25 procent, Ecit stiger med 1,91 procent, Frontline faller med 1,06 procent, och Kongsberg Gruppen är ner med 1,56 procent.

Den svagare oljeprisen bidrog till att Oslo Børs föll med 2,2 procent på tisdagen, den största nedgången sedan 5 augusti. Orsakerna till detta är främst rädslan för vad som kommer från Opec och Kinas ekonomiska utmaningar.

Andfjord Salmon rapporterade en förlust på 34,5 miljoner kronor i det andra kvartalet, vilket är en försämring jämfört med föregående år. Samtidigt rapporterar Elopak om målet att öka marknadsvärdet till två miljarder euro före 2030, vilket har lett till en ökning av Elopak-aktien med 4,33 procent.

Storägaren Eigel Ingvar Thoms säljer delar av sitt innehav i Vow efter att bolaget nyligen varnat för risk för brott mot lånevillkoren och behov av ny kapitaltillskott. Globalt sett har det varit oro på marknaderna, särskilt i Asien och Stilla havet, med nedgångar på flera centrala index.

Sammanfattningsvis kan man säga att nedgången på börsen beror främst på den sjunkande oljeprisen, rädslan för Opecs beslut och den globala ekonomiska osäkerheten. Det är viktigt att vara medveten om dessa faktorer och deras påverkan på ens ekonomi och investeringar för att kunna fatta välgrundade beslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version