Börsen föll markant från början på onsdagsmorgonen, men återhämtade sig. Oljepriset fortsätter att sjunka. Den svaga oljeprisen bidrog till att Oslo Börs föll med 2,2 procent på tisdagen, den största nedgången sedan den 5 augusti. På onsdagen slutade börsen platt.

Huvudindexet på Oslo Börs avslutade handelsdagen med en nedgång på 0,02 procent på onsdagen. Oljepriset föll brant på tisdagen och fortsatte nedgången på onsdagen. Ett fat Brent-olja handlas runt stängningstid på Oslo Börs för 72,92 dollar, en nedgång på cirka en procent sedan midnatt. På tisdagen föll oljepriset med över 4 procent under handelsdagen.

Så avslutades handelsdagen för några av de mest omsatta aktierna på Oslo Börs på onsdagen:
– Equinor föll med 0,15 procent
– DNB föll med 1,23 procent
– Aker BP föll med 0,58 procent
– Hydro föll med 0,88 procent
– Frontline slutade ned 0,94 procent

Den svaga oljeprisen bidrog till att Oslo Börs föll med 2,2 procent på tisdagen, den största nedgången sedan den 5 augusti. “Det är två saker som spelar in här. Den ena är rädslan för vad som kommer från Opec. Och det andra är att Kina kämpar”, sa Bjarne Schieldrop, chefanalytiker för råvaror på SEB, till E24 om oljeprisfallet.

Nedgången i oljepriset ökade på fredagen när det kom rapporter om att oljekartellen Opec troligtvis kommer att gå vidare med planerade produktionsökningar i oktober. Analytiker har dock börjat tvivla på om Opec+-länderna faktiskt kommer att genomföra detta, enligt Reuters. Bakgrunden är en minskad global efterfrågan, bland annat från Kina.

Gårdagens prisnedgång utlöstes dock av uttalanden från en anställd vid Libyens centralbank, som antydde att landet snart kommer att återuppta oljeproduktionen. Det skrev energianalytiker Helge André Martinsen från DNB Markets i en färsk uppdatering.

Wall Street föll också kraftigt på tisdagen.

Analys: Den svaga oljeprisen och negativa nyheter från Opec och Kina har påverkat marknaden negativt. Detta kan leda till minskad tillväxt och osäkerhet på aktiemarknaden, vilket kan påverka investerare och deras ekonomi negativt. Det är viktigt att följa utvecklingen noggrant och vara medveten om potentiella risker i marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version