Ukrainas regeringsrockader: 50% av ministrarna ska ersättas
I en överraskande vändning meddelade Davyd Arachamia, ledaren för presidentpartiet i Ukrainas parlament, att hälften av regeringens ministrar kommer att ersättas i höst. Sex ministrar begärde avsked och utrikesminister Dmytro Kuleba lämnade också sin post. President Zelenskyj signalerade förändringar i både inrikes- och utrikespolitiken, samtidigt som landet står inför ökad spänning med Ryssland. De intensifierade ryska bombningarna över Ukraina har lett till dödsfall och förstörelse av infrastruktur, vilket förvärrar den redan svåra situationen i landet.

Ersättningen av viktiga ministrar som har hanterat energi, strategisk industri och förhandlingar med EU och Nato väcker frågor om konsekvenserna av dessa förändringar mitt i pågående kriser. Kulebas uttalande i Polen kan ha spelat en roll i hans avgång och indikerar en möjlig strävan mot EU-medlemskap. Zelenskyjs beslut att avsätta dessa nyckelpersoner kan ses som ett sätt att konsolidera sin makt, men det återstår att se vilka konsekvenser det kommer att få för Ukrainas relationer med västvärlden och dess framtid.

[Analys: Ukrainas regering genomgår en omfattande ommöblering mitt i en eskalerande konflikt med Ryssland. President Zelenskyj tar kontroll över regeringen genom att ersätta viktiga ministrar, vilket kan påverka landets stabilitet och dess strävan mot EU-medlemskap.]

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version