Mora IK i ekonomisk kris – från förväntad vinst till stor förlust

Mora IK har drastiskt ändrat sin ekonomiska prognos från en förväntad vinst på 600 000 kronor till en förlust på 3,6 miljoner kronor, vilket hotar klubbens elitlicens och existens. Trots tidigare förväntningar om inkomster från NHL- och SHL-kontrakt och intensiv försäljningsaktivitet, står klubben inför stora kostnader som överstiger intäkterna. Styrelsen och klubbledningen har beslutat att omgående sätta in ett åtgärdspaket för att hantera den ansträngda ekonomin och försöka undvika framtida problem.

Mora IK, som har satsat mot en återkomst i SHL, har slutat femma och trea i Hockeyallsvenskan de två senaste säsongerna. I slutspelet har de åkt ut i semifinal mot Djurgården respektive Modo. De fyra senaste säsongerna har 16 spelare försvunnit direkt till SHL. Mora är den stora hockeyklubben i norra Dalarna och bildades 1935.

Analysera: Mora IK står inför en ekonomisk kris som kan hota klubbens framtid och elitlicens. Trots tidigare förhoppningar om vinst har klubben nu vänt till en betydande förlust. Åtgärder måste vidtas omedelbart för att rädda klubbens ekonomi och undvika allvarliga konsekvenser. Detta visar vikten av noggrann ekonomisk planering och hantering för att säkerställa långsiktig hållbarhet och framgång för idrottsklubbar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version