Øystein Stray Spetalens gröna investeringsbolag Saga Pure och bilfraktfartyget Höegh Autoliners stiger på en negativ börs.

Huvudindexet sjunker med 0,54 procent strax efter klockan 10.

Oljepriset har stärkts något under gårdagen men har sjunkit något tillbaka på fredagen. Ett fat nordsjöolja (brent spot) handlas nu för 73,15 dollar.

Oslo Börs stängde i rött på torsdagen, men Kongsberg Automotive-aktien steg efter att Arne Fredly gick in som investerare i bildelstillverkaren.

I 10-tiden ser de mest omsatta aktierna ut som följande:
– Equinor sjunker med 0,99 procent
– Höegh Autoliners är upp 4,07 procent
– Aker BP sjunker med 1,18 procent
– DNB är ner 0,73 procent
– Kongsberg Gruppen är upp 0,10 procent

Bilfraktfartyget Höegh Autoliners fraktade 1,2 miljoner kubikmeter last i augusti, med en genomsnittlig bruttofraktrate på 103,6 dollar per kubikmeter. Pareto Securities förväntar sig ett brutto driftsresultat på 190 miljoner dollar för augusti.

Investor Øystein Stray Spetalen köper aktier i Saga Pure för 16 miljoner kronor, samtidigt som han säljer sig kraftigt ned i teknologiselskapet Ayfie.

I Asien var det blandade signaler på marknaden under morgontimmarna, med svagt konsumtionsdata från Japan som kan påverka Bank of Japans planer om räntehöjningar.

Marknaden väntar spänt på amerikanska jobbtal som släpps klockan 14.30. Jobbtalen för juli skapade stor oro och resesjonsfrykt på marknaderna.

Sammanfattningsvis, trots den negativa börsutvecklingen och osäkerhet kring framtida ekonomiska indikatorer, finns det fortfarande möjligheter till positiva investeringar och bolag med god tillväxtpotential. Det är viktigt att vara medveten om marknadens volatilitet och söka råd från experter för att fatta välgrundade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version