Investera smart: Frida Orupabos unika konstverk på Bonniers konsthall

Frida Orupabos konst tar betraktaren med på en resa genom svarta kroppars utsatthet och exploatering. Hennes verk är unika och kraftfulla, och liknar konstnären Arthur Jafa i sitt sätt att samla och omforma bilder av svarta kroppar. Genom att låna från olika bildkällor och sätta dem i nya sammanhang, skapar Orupabo en värld som är både verklig och overklig.

Utställningen på Bonniers konsthall tar betraktaren genom olika rum och installationer, där man tvingas nära verken och se dem från olika vinklar. Rummet blir som ett kollage där betraktaren själv får sätta ihop delarna. Det är en upplevelse som är både fascinerande och frustrerande, och som speglar konstverkens egenskap av att vara både rörliga och fångna.

Orupabos verk berör på ett djupt plan och tar upp teman som utsatthet, exploatering och fasa. Genom att sätta samman befintliga bilder på ett nytt sätt, skapar hon en konstupplevelse som är både otäck och smart. Utställningen är väl värd ett besök och pågår till den 10 november på Bonniers konsthall i Stockholm. Missa inte chansen att uppleva en av Sveriges mest intressanta konstnärer just nu.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version