Investera smart: Kevin Costner tappar pengar på filmen Horizon

Kevin Costner erkände att hans film Horizon inte hade en överväldigande framgång. Den 69-årige skådespelaren satsade en stor del av sin personliga förmögenhet på att göra den första i en serie episka västernfilmer, som han redan har följt upp med Horizon: An American Saga – Kapitel 2.

Han sa på 2024 års filmfestival i Venedig, där uppföljaren hade världspremiär efter att dess ursprungliga premiärdatum den 16 augusti ställdes in, att den försenades efter prestandan av Kapitel 1, som hade premiär på filmfestivalen i Cannes i maj och släpptes på biograferna i slutet av juni.

Han sa om den första delen – som fick blandade recensioner och bara tjänade 11 miljoner dollar på biograferna under sitt premiärhelg på en budget på 100 miljoner dollar: ‘Den hade inte överväldigande framgång.’

Men stjärnan från Dances with Wolves lade till med optimism: ‘Jag har haft många filmer på det sättet som har stått sig genom tiderna.’

Kevin tillade att studion bakom Horizon ursprungligen planerade att släppa uppföljaren sex veckor efter den första filmens release – innan de backade och beslutade att inte släppa den i mitten av augusti.

Men han tillade: ‘För mig föll det tillbaka i min plan, vilket var att jag alltid ville komma ut med filmer cirka fem-sex månader isär.’

‘Och det skulle tillåta mig att komma till Venedig. Jag skulle aldrig ha kommit till Venedig, för de skulle inte visa filmen här om den redan hade släppts.’

Kevin tillade att Venedigs filmfestivalens konstnärlige ledare Alberto Barbera var ‘den största anledningen’ till att de kunde visa projektet på Venedigs filmfestival och berömde honom för att ‘få hit det här.’

Han fortsatte: ‘(Han) gav mig min dröm och tillät den inte att krossas. Fan, Venedig fortsätter att rädda mig.’

Kevin sa tidigare på Instagram om att bli välkomnad till Venedig: ‘Jag är skyldig Alberto Barbera för hans mod och ledarskap genom att engagera sig i denna filmiska resa.

Det är med tacksamhet och spänning som jag återvänder till Venedigs filmfestival.

Analys: Kevin Costner har satsat stort på filmen Horizon och trots bristande framgång med den första delen, har han fortsatt att vara optimistisk och ser fram emot att fortsätta att skapa filmer i serien. Det är viktigt att komma ihåg att investeringar i filmbranschen kan vara riskfyllda och att även kända skådespelare som Costner inte är immuna mot ekonomiska motgångar. Det är viktigt att göra noggranna bedömningar och överväganden innan man investerar i något projekt, oavsett bransch. Investeringstips: Horizon – En Amerikansk Saga och dess Finansiella Framtid

Horizon skildrar en mångfacetterad, 15-årig period av för- och efterkrigs-expansion och bosättning i den amerikanska västern.

Skådespelaren från ‘Yellowstone’, 69 år, satsade en stor del av sin personliga förmögenhet på att göra den första i en serie episka westernfilmer, vilken han redan har följt upp med Horizon: An American Saga – Kapitel 2, sedd på Venedig Filmfestival 2024.

På Venedig Filmfestival 2024, där uppföljaren fick sin världspremiär efter att dess ursprungliga premiärdatum den 16 augusti skrotades, sa han att förseningen berodde på prestandan av Kapitel 1, som hade premiär på Cannes Filmfestival i maj och släpptes på biograferna i slutet av juni.

Han sa om den första delen – som fick blandade recensioner och bara tjänade 11 miljoner dollar på biograferna under sin öppningshelg på en budget på 100 miljoner dollar: ‘Den hade inte överväldigande framgång.

Filmerna har en ensembleensemble, och stjärnregissören Kevin, Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Giovanni Ribisi, Ella Hunt, Danny Huston och Luke Wilson delar också duken.

Kapitel 3 av filmsagan började spelas in i maj 2024.

Analys:
Investeringstipset här är att hålla ett öga på Horizon – En Amerikansk Saga och dess finansiella prestanda. Med tanke på den enorma satsningen och blandade recensioner av de tidigare filmerna, kan detta vara ett projekt att vara försiktig med. Det är viktigt att göra noggranna analyser och bedömningar innan man investerar i projekt som detta, för att undvika eventuella finansiella förluster.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version