Tonåring häktad efter skjutning på Trångsundsskolan i Huddinge kommun

En tonåring skadades allvarligt i en skjutning vid Trångsundsskolan i Huddinge kommun. Den 15-årige pojken som greps kort efter händelsen har nu häktats. Kammaråklagare Urszula Grabowska säger att pojken är misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Motivet till händelsen är ännu oklart och vapnet som användes var tillståndspliktigt och har beslagtagits.

Rektorn på Trångsundsskolan, Kaj Majuri, har tidigare berättat att de inblandade pojkarna hade en konflikt för ett år sedan som sedan lösts. Ingen förvarning om en våldsam händelse hade getts. Pojken som är häktad har restriktioner och får inte ha kontakt med omvärlden. Åtal ska väckas senast den 18 september och 15-åringen nekar till brottsmisstankarna.

Det är en tragisk händelse som skakar om Trångsundsskolan och samhället i stort. Det är viktigt att vara medveten om vad som händer i ens omgivning och ta itu med konflikter på ett konstruktivt sätt för att undvika sådana tragedier. För att skapa en tryggare miljö för alla, krävs det att vi arbetar tillsammans för att förebygga liknande händelser i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version