Elle Macphersons öppnar upp om sin kamp mot bröstcancer

Elle Macpherson adresserade sin kamp mot bröstcancer i en uppriktig intervju med 60 Minutes Australia på söndagen. Den australiska modellen diagnostiserades med bröstcancer för sju år sedan men avslöjade diagnosen för första gången i sin nya memoarbok Elle.

Den 60-åriga berättade för Tracy Grimshaw att hon var i ‘chock’ när hon fick diagnosen, men valde att inte genomgå mastektomi och kemoterapi som hennes läkare föreslog. Elle genomgick en lumpektomi och fick veta att hennes cancer inte hade tydliga marginaler – vilket innebar att den kunde ha spridit sig.

Hon sa att hon fick rådet att genomgå ‘mastektomi, kemoterapi, strålning och hormonersättning’. Elle säger att hon alltid har följt ‘naturlig medicin’ och att hennes val var ‘okonventionellt’ som ‘resten av hennes liv’. Hon gick emot råden från 32 läkare genom att vägra kemoterapi efter att ha genomgått en lumpektomi för HER2-positiv östrogen-receptiv intraduktal karcinom.

Enligt en namnlös australisk onkolog har Elle på grund av sitt val statistiskt sett en 20 procents chans till återfall inom 10 år. Elle har nått sjuårsmärket och är fortfarande i remission.

Supermodellen säger att det finns en ‘tid och plats’ för västerländsk medicin och att hon har ‘antagit en mer naturlig livsstil eftersom det fungerar för mig’. Hon förklarade att hon får regelbundna medicinska kontroller, inklusive skanningar och blodprov.

Hon sa också att hon är övertygad om att cancern inte kommer att återkomma. ‘Jag förväntar mig inget och har inga indikationer på att det skulle ske. Noll,’ sa hon om sina chanser att cancern kommer tillbaka.

Analys och slutsats:
Elle Macphersons modiga beslut att följa en naturlig väg i sin kamp mot bröstcancer visar på vikten av att lyssna på sin inre intuition och finna rätt behandling som fungerar för en individ. Genom att kombinera konventionell medicin med holistiska metoder har Elle kunnat övervinna cancern och förbli i remission. Detta understryker betydelsen av att utforska olika behandlingsalternativ och ta kontroll över sin egen hälsa och välbefinnande. Elle Macphersons historia inspirerar oss att vara proaktiva när det gäller vår hälsa och att våga ifrågasätta traditionella medicinska normer för att hitta den bästa vägen till läkning. Elle Macpherson avslöjar hemlig kamp mot bröstcancer – valde naturliga metoder istället för traditionell behandling

Elle Macpherson överraskar världen med hennes val att behandla bröstcancer på ett holistiskt sätt istället för att följa traditionell medicin. I hennes nya memoarer avslöjar hon hur hon valde att följa sin inre intuition och behandla sjukdomen på hennes egna villkor. Trots att många ifrågasatte hennes beslut stod Elle fast vid sitt val och är nu i “fullständig remission”, vilket hon själv kallar “totalt välbefinnande”.

Genom att välja att fokusera på emotionella och fysiska aspekter associerade med bröstcancer, visar Elle att det finns alternativa sätt att hantera sjukdomen. Även om hennes beslut har fått kritik från vissa läkare och celebriteter, har Elle stått fast vid sitt val och tror på kroppens förmåga att läka sig själv.

Genom att dela hennes historia visar Elle att det finns olika sätt att närma sig hälsa och välbefinnande, och att det är viktigt att lyssna på sin egen intuition. Hennes mod att gå emot normen och följa sin inre röst är en inspiration för många och visar att det finns alternativa vägar till läkning. Kan cancer behandlas med holistiska metoder?
Typisk cancerbehandling kretsar kring kirurgi, kemoterapi och strålbehandling. Cancer Research UK noterar att vissa patienter också använder kompletterande terapier för att må bättre, lindra biverkningarna av dessa behandlingar och förbättra livskvaliteten. Aromaterapi, akupunktur, örtmedicin, massage, visualisering och yoga är bland de vanligaste exemplen, enligt organisationen. Samtidigt används alternativa terapier vanligtvis istället för medicinsk behandling. Vissa exempel inkluderar hajbrosk, laetrile (en substans från växter) och Gerson-terapi, som innebär att följa en organisk vegetarisk diet och genomgå upp till fem kaffeenemas om dagen. Det finns ingen vetenskaplig eller medicinsk evidens för att dessa terapier kan bota cancer. Vissa kan till och med vara osäkra, utlösa skadliga biverkningar eller interagera med medicinsk behandling, enligt Cancer Research UK. Experter är överens om att det är viktigt att leva hälsosamt både för att förebygga cancer och under behandling av sjukdomen. Bevis visar att det kan hjälpa till att hantera stress och trötthet orsakade av sjukdomen och behandlingen. Studier har också visat att personer som tränar under behandlingen inte bara hanterar biverkningar bättre utan också kan leva längre. Internationella riktlinjer rekommenderar att patienter förblir aktiva och återgår till sina normala aktiviteter så snart som möjligt. Elle Macphersons hälsotransformation: Hur en alkalisk kost och bättre sömn förändrade hennes liv

Elle Macpherson avslöjade att hon fungerade på endast tre till fyra timmars sömn per natt och konstant flög mellan London, Australien, New York och Los Angeles för arbete. Hon förklarade att hennes kropp var trött och oresponsiv trots att hon åt och tränade som vanligt. Genom att besöka en näringsfysiolog på Harley Street började Elle följa en alkalisk kost istället för att ta syntetiska tillskott. Genom att sova mer, dricka mer vatten och äta mindre rött kött samt mer frukt och grönsaker kände hon sig inom veckor som en helt annan person.

Det är viktigt att notera att en hälsosam livsstil inte bara är förebyggande för cancer utan också under behandlingen. Studier visar att motion under behandlingen inte bara hanterar biverkningar bättre utan kan också förlänga livet. Internationella riktlinjer rekommenderar att patienter förblir aktiva och återgår till sina normala aktiviteter så snart som möjligt.

Elle Macpherson är känd för sitt fokus på välbefinnande och har beskrivit sin dagliga rutin, inklusive meditation, kallvattenbad, sessioner i sin infraröda bastu och tekvällar. Hennes rutin inkluderar även yoga, kosttillskott, en fyra minuters träningspass, andningsövningar och ljudläkning samt en kopp te för att hålla energin uppe på eftermiddagen. Elle föredrar en plantbaserad kost, hemlagade måltider och köper alla sina livsmedel lokalt och ekologiskt från sin lokala bondemarknad.

Sammanfattningsvis visar Elle Macphersons hälsotransformation vikten av att lyssna på kroppen, följa en hälsosam kost och prioritera sömnen för att uppnå välbefinnande och livskvalitet. Genom små förändringar i vardagen kan man uppleva betydande förbättringar i hälsa och välmående. Bröstcancer: Symtom, diagnos och behandling för bästa chans till överlevnad

Bröstcancer är en sjukdom där cellerna i bröstet blir onormala och börjar växa okontrollerat. Även om bröstcancer kan utvecklas utan någon uppenbar anledning, finns det vissa riskfaktorer som kan öka risken, såsom genetik.

Symptomen på bröstcancer inkluderar vanligtvis en smärtfri knöl i bröstet, även om de flesta inte är cancerösa och är vätskefyllda cystor. Bröstcancer sprider sig vanligtvis till lymfkörtlarna i armhålan först. Om detta inträffar utvecklas en svullnad eller knöl i armhålan.

Diagnosen av bröstcancer inkluderar en initial bedömning av en läkare och olika tester som mammografi och biopsi. Om bröstcancer bekräftas kan ytterligare tester behövas för att bedöma om den har spridit sig.

Behandlingsalternativ för bröstcancer inkluderar kirurgi, kemoterapi, strålbehandling och hormonbehandling. En kombination av två eller flera av dessa behandlingar används oftast.

Prognosen är bäst för de som diagnostiseras när cancern fortfarande är liten och inte har spridit sig. Kirurgisk borttagning av en tumör i ett tidigt skede kan då ge en bra chans till bot.

Rutinmammografi erbjuds kvinnor mellan 50 och 71 år för att fler bröstcancerfall ska upptäckas och behandlas i ett tidigt skede.

För mer information, besök breastcancernow.org eller ring deras gratis hjälplinje på 0808 800 6000. Bästa investeringsråd för att maximera din avkastning på finansmarknaden

Att investera på finansmarknaden kan vara en skrämmande uppgift för många, men med rätt strategi och kunskap kan det vara en lönsam verksamhet. Här är några tips för att maximera din avkastning på finansmarknaden:

1. Diversifiera din portfölj för att sprida risken och maximera avkastningen.
2. Utföra noggrann forskning och analys innan du investerar i något företag eller tillgång.
3. Ha tålamod och långsiktighet i dina investeringar för att uppnå långsiktig tillväxt.
4. Använd dig av tekniska verktyg och analyser för att fatta informerade beslut.
5. Ha en nödplan för att hantera eventuella förluster och minimera riskerna.

Genom att följa dessa råd och strategier kan du öka dina chanser att lyckas på finansmarknaden och maximera din avkastning över tiden. Kom ihåg att investeringar innebär risker, så se till att du är bekväm med den nivån av risk du tar innan du investerar dina pengar.

Analys:
Det är viktigt att förstå att investeringar på finansmarknaden kan vara en effektiv metod för att öka din förmögenhet över tiden. Genom att följa de bästa investeringsråden och strategierna kan du maximera din avkastning och minimera riskerna. Genom att diversifiera din portfölj, göra noggrann forskning och ha tålamod kan du öka dina chanser att lyckas på finansmarknaden. Tänk på att investeringar alltid innebär risker, så se till att du är beredd på eventuella förluster och har en nödplan på plats. Med rätt strategi och kunskap kan du ta kontroll över dina investeringar och uppnå långsiktig tillväxt och framgång på finansmarknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version