Den världskände miljardären James Packer avslöjar hur en enkel gest av vänskap från mediamogulen Lachlan Murdochs son berörde honom djupt. I en omfattande intervju med Channel Sevens Liam Bartlett, öppnade Mr Packer också upp om den roll som scientologin tidigare hade i hans liv, hans en gång nära vänskap med Hollywood-superstjärnan Tom Cruise, som han fortfarande talar gott om, och den överraskande A-listade stjärnan som kom till undsättning när Mr Packer var som mest nere. Den sju minuter långa intervjun som sändes på söndagskvällen sammanföll med Mr Packers 57-årsdag.

Mr Packer berättade för Bartlett att han upplevde sitt första mentala hälsobrott vid 33 års ålder efter att hans framväxande telekomföretag One.Tel kollapsade i maj 2001 i en affär han hade tagit med till sin gode vän Mr Murdoch. För båda männen var det ett tillfälle att kliva fram ur skuggan av sina kända fäder, Kerry Packer som var chef för Channel Nine och Rupert Murdoch som ledde mediejätten News Ltd, men starten sjönk under 327 miljoner dollar i skulder. Bara månader efter det långdragna spektaklet av de två männen som spektakulärt misslyckades i sitt första stora affärsföretag, blev Mr Packer förvånad över att bli inbjuden till Mr Lachlans exklusiva födelsedagsfest med endast 30 personer.

“Det sista jag förväntade mig var en inbjudan till den här födelsedagsfesten,” sade en känslosam Mr Packer. “Han (Mr Murdoch) håller tal och säger, ‘Jag vill också säga att det är James födelsedag (också)’ du vet, jag bara … så … hur som helst.” “Jag har aldrig glömt det, det är en av de finaste sakerna någon någonsin har gjort.”

Båda männen föddes den 8 september, men Mr Packer är fyra år äldre. Mr Packer öppnade också upp om sitt tidigare engagemang i scientologin efter att ha introducerats till den av tidigare nära vännen Cruise. Mr Packer, som har diagnosticerats som bipolär, sa att han tillbringade större delen av 2002 i en manisk fas. Det var vid den tiden han blev scientolog.

Han lämnade scientologin flera år senare efter sin fars död i december 2005. “Scientologin hjälpte mig under en period. Scientologin hjälpte mig att hantera mina mentala hälsoproblem,” sade Packer. “Jag är inte längre medlem i Scientologikyrkan. Jag var goda vänner med Tom Cruise. Det är Toms val, inte mitt, att vi inte längre är vänner. Jag kommer aldrig säga ett ont ord om honom. Han var en underbar vän för mig. Han är en fantastisk person.”

Emellertid erbjöd en annan Hollywood A-listad Mr Packer en extraordinär hjälpande hand under hans mentala hälsokamp. Skådespelaren Warren Beatty öppnade sitt gästhus för australiern att bo i under “två till tre år” vid Packers lägsta punkt. Pratandes med Bartlett ombord på sin 300 miljoner dollar lyxjakt förtöjd utanför Tahiti, avslöjade Mr Packer hur Beatty hade varit en mycket generös värd för honom under lågpunkterna i hans liv.

“Ja, han är en underbar man, Warren Beatty, och han var en underbar vän för mig,” sade Mr Packer. “Jag bodde i hans gästhus i cirka två till tre år och han var verkligen underbar mot mig och när jag mådde dåligt försökte han hjälpa mig. Jag har varit mycket lycklig. Jag har stött på några fantastiska människor i mitt liv … jag har korsat vägar med … en rad fantastiska människor. Warren är en av dem.”

Mr Packer sa att hans vilt svängande humör och ibland att vara på fel medicin ledde till sammanbrott i hans två äktenskap, med Jodhi Meares och Erica Packer, med vilka han har tre barn. “Jag tror att mina nedgångar sammanföll med antingen att vara på fel medicin eller att ha för mycket stress på jobbet och det är kod för för mycket skuld och problem med företaget,” sade han.

Han berättade för Bartlett att att vara på fel läkemedel “kan vara värre än de mentala hälsoproblem de ska bekämpa. Men Mr Packer erkände att han inte visste vilka hans nuvarande mediciner var eftersom han har en privat sjuksköterska som förbereder dem åt honom.

“Jag tar en massa saker och någon gör det åt mig,” sade han. Intervjun inkluderade också ett avsnitt med den brittiska popstjärnan Robbie Williams, som också har varit öppen med sina mentala hälsoproblem. Williams, som sällskapade med Mr Packer på yachten, sa att hans “naturliga tillstånd skulle vara att vara i sängen hela dagen och inte träffa någon.” Mr Packer sa att det också var sant för honom.

Frågad vilket råd han skulle ge personer som kämpar med mentala hälsoproblem, sa Mr Packer att det budskap han vill förmedla är att “försök att fortsätta.” “Om du är deprimerad, försök att fortsätta,” sade Mr Packer. “Jag oroar mig för att människor övermedicineras och försök att göra lite motion.” Mr Packer uppmanade också personer som lider av mentala hälsoproblem att “ta kontakt om det blir för överväldigande.”

“Jag har haft tur när det har blivit för överväldigande,” sade Mr Packer. “För mig var det enormt viktigt att jag hade ett par personer att vända mig till under de mörkaste stunderna i mitt liv, som var där för mig, de var enormt viktiga.” För gratis mental hälsosupport, ring Lifeline Australia: 13 11 14. För stöd med ångest och depression, ring Beyond Blue: 1300 22 46 36.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version