Hugo Larsson och Jon Dahl Tomasson konflikt eskalerar – Larsson lämnar landslagssamlingen

Landslaget ville att Hugo Larsson skulle lämna samlingen, uppger Fotbollskanalen.

Strax innan matchen mot Estland vägrade Jon Dahl Tomasson svara på frågor om Larsson.

– Vi vill fokusera på den här viktiga matchen, säger förbundskaptenen i Viaplay.

Sprickan mellan Hugo Larsson och Jon Dahl Tomasson har varit den stora följetongen efter Sveriges seger mot Azerbajdzjan, där mittfältaren inte fick spela alls.

Under söndagen lämnade Larsson landslagssamlingen. Den officiella förklaringen från landslaget var en skadekänning, men enligt tysk media är Larsson inte alls skadad.

Under söndagskvällen skrev också Fotbollskanalen att det var landslaget som höll ett möte med Larsson på lördagskvällen och föreslog att han skulle lämna samlingen. Landslagschefen Stefan Pettersson ska ha varit med på mötet.

– Vi pratade, det slutade med att det bestämdes att han skulle lämna, säger Pettersson till Fotbollskanalen.

På Strawberry arena inför matchen fick Tomasson en fråga från Viaplay om vad Larssons exit beror på.

– Vi vill fokusera på den här viktiga matchen. Det är viktigt att lägga all energi på spelarna som är här, som vi alltid gör. Vi vill vinna i kväll, säger Tomasson och fortsätter sedan prata en god stund om den kommande och den förra matchen.

Larssons besvikna uttalanden om Tomasson och speltiden diskuterades i Viaplays studio, där den tidigare förbundskaptenen Lars Lagerbäck jämförde Larsson med Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg.

– Jag har funderat på det här. När det är en så ung spelare som kommit in i ett landslag, som inte tagit en ordinarie plats och knappt har spelat, så har jag aldrig varit med om det under en samling på det här sättet som han har gjort. Det gör att det inte går att komma ifrån att det väcker tankar. Vad är det egentligen som har hänt när en ung kille gör på det här sättet? säger Lagerbäck och fortsätter:

– Fredrik kom in väldigt ung, Zlatan kom in väldigt ung. Men de gick aldrig ut på det här sättet även om de hade synpunkter på hur de hade det och att de ville spela. Man borde ju ha kunnat kommunicera det internt oavsett vad som hänt.

Matchen pågår – följ den här!

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version