Oasis återföreningsuppställningen är nästan klar

Nya rapporter avslöjar att Noel och Liam Gallagher kommer att vara på scen med bandets basist Andy Bell samt gitarristerna Paul ‘Bonehead’ Arthurs och Gem Archer.

Insiders har berättat att Bell, Arthurs och Archer har bekräftats för bandets 19 livekonserter nästa år, medan bandet förhandlar med en potentiell trummis.

Bröderna Gallagher sägs vara angelägna om att få Ringo Starrs son Zak Starkey, 58 år, tillbaka på trummor efter att han tidigare spelade med dem under konserter på nollnolltalet.

En insider har avslöjat: ‘Noel och Liam sätter långsamt ihop Oasis igen och de hoppas få med Zak på trummor. Andy har bekräftat att han är ledig för turnén nu, medan Bonehead och Gem också är klara.’

Zak anslöt sig till bandet 2004 och spelade fram till 2008. Originaltrummisen Tony McCarroll lämnade 1995, medan Alan White tog över fram till 2004. Chris Sharrock spelade med bandet fram till deras uppbrott 2009.

Son till Beatles trummis Ringo Starr, Zak ska ha hamnat i luven med Noel – kanske på grund av sina åtaganden med The Who.

Originalmedlemmen Paul ‘Bonehead’ Arthurs har däremot äran att ha förblivit vän med både Gallagher-bröderna.

Gitarristen har i vissa kretsar krediterats för att ha hjälpt till att reparera brödernas relation tillsammans med Liams fästmö Debbie Gwyther.

‘Bonehead är en av de få personer de båda är kompisar med och han har nyligen försökt och det har äntligen gett resultat,’ berättade en källa nära förhandlingarna för Mirror.

Arthurs lämnade Oasis 1999 under inspelningen av deras fjärde album, Standing on the Shoulder of Giants, med ett officiellt uttalande som sa att han ville tillbringa mer tid med sin familj.

Han har uppträtt med Liam de senaste åren.

Efter att ha anslutit sig till Oasis efter Boneheads avhopp 1999, har rytmgitarristen Gem Archer också förblivit nära både Gallagher-bröderna.

Archer, 57 år, började sin musikaliska karriär i början av 1980-talet med band som The Edge och The Contenders.

Senare var han medlem i Heavy Stereo, som fick viss uppmärksamhet efter att ha bidragit till en Jam-tributealbum och öppnat en Paul Weller-turné.

Under sin tid med Oasis spelade Archer sologitarr på akustiska låtar och var också inblandad i låtskrivande.

Efter bandets upplösning gick han med i Liam Gallagher, Chris Sharrock och Andy Bell i det tidigare Beady Eye. Han har också spelat med Noel Gallaghers High Flying Birds.

Bell anslöt sig till Oasis 1999 som basist efter att Bonehead och Guigsy hade lämnat bandet.

Han skrev flera låtar, inklusive Turn Up the Sun och Keep the Dream Alive, och fortsatte att arbeta med bandet fram till dess uppbrott.

Nu 54 år gammal var han medlem i Liams Beady Eye. Trots rykten om en frostig relation med Noel, stödde hans band Ride High Flying Birds 2023.

Samtidigt har rasande Oasis-fans som har missat inbjudningar till en privat omröstning för bandets ‘sista’ turnédatum kallat biljettsystemet för ett ‘kaos’.

Hundratals fans, många av dem som köade i timmar på Ticketmaster i hopp om att få biljetter till den manchesterska gruppens återföreningsturné förra veckan, blev besvikna igen imorse när de upptäckte att de inte skulle få en andra chans att säkra sin plats.

De första e-postmeddelandena till fans skickades strax efter midnatt, och de som fick en inbjudan uttryckte sin glädje – i skarp kontrast till de som uttryckte sin ilska över att missa chansen ännu en gång.

Ändå kan även de som fick inbjudan till den privata omröstningen få sina förhoppningar krossade, eftersom bandet varnar för att inträde till boxkontoret kommer att vara ‘strikt begränsat’.

De inbjudna måste nu vänta nervöst, och de som har fått tillträde till den privata omröstningen kommer att få veta senast fredagen den 13 september om de har lyckats gå vidare till nästa steg.

Det kan ändå finnas hopp på horisonten för superfans, med rapporter igår kväll om att Oasis ‘muntligen har kommit överens’ om att spela på arenor i Amerika som en del av återföreningsturnén, vilket potentiellt ger människor en annan chans att se dem live.

Källor:
– https://www.thesun.co.uk/tvandshowbiz/30325119/oasis-reunion-band-back-together/?utm_source=onesignal&utm_medium=web_push_notification&utm_campaign=web_push_2024-09-08

Analys:
Artikeln handlar om nästan komplett sammansättning av Oasis återföreningsuppställning för kommande livekonserter, inklusive detaljer om medlemmarnas tidigare engagemang och historik. Det ger insikter i bandets planer och diskussioner om att inkludera en tidigare trummis i den nya sammansättningen. Dessutom tas det upp hur fans har reagerat på biljettsystemet och den privata omröstningen för turnén. Sammantaget ger artikeln en överblick över bandets återföreningsprocess och den pågående spänningen bland fansen inför de kommande konserterna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version