Primoz Roglic tar hem fjärde Vuelta-segern – Slovenien dominerar cykelscenen

På söndagen säkrade Primoz Roglic sin fjärde titel i den klassiska cykeltävlingen Vuelta a España. Detta innebär att slovenern har vunnit alla stora lopp under året, vilket bekräftar Sloveniens dominans inom cykelsporten.

Trots tidigare skador och en tråkig krasch under Tour de France tidigare under sommaren visade Roglic inga tecken på svaghet under Vueltan. Han tog över ledartröjan och höll den till slutet, vilket resulterade i hans fjärde totalseger i Vueltan.

Med denna seger har Slovenien med sina drygt 2 miljoner invånare tagit hem alla de tre stora cykeltävlingarna under 2024. Tadej Pogacar vann både Giro d’Italia och Tour de France tidigare under året, och nu har Roglic lagt till Vuelta a España på listan.

Roglic avslutade med att säga att han tänker bara njuta av sitt fjärde Vuelta-vinst och att han aldrig nöjer sig, vilket väcker frågan om en eventuell femte seger i framtiden. Med Sloveniens dominans på cykelscenen är det tydligt att landet har tagit en ledande roll inom sporten och att dess cyklister är att räkna med i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version