Kommuner i hela landet riskerar att förlora hundratals miljoner kronor på obetalda markförsäljningar

Flera kommuner runt om i Sverige har sålt mark för framtida bostadsprojekt utan att ha fått betalt ännu. Byggföretag som ansvarar för dessa projekt har skjutit upp både betalning och byggstart, vilket kan leda till stora ekonomiska förluster för kommunerna.

Thomas Bergholm, teknisk direktör i Jönköpings kommun, har delat med sig av varför kommunen har accepterat denna riskabla affärsmodell.

Analys:
Det är viktigt för kommuner att vara försiktiga med att sälja mark för framtida projekt innan de har säkrat betalningen. Genom att skjuta upp både betalning och byggstart, riskerar kommunerna att hamna i ekonomiska svårigheter om byggföretagen inte lever upp till sina åtaganden. Det är därför viktigt att ha tydliga avtal och säkerhetsåtgärder på plats för att undvika potentiella förluster. Detta kan påverka kommunernas ekonomi och därmed även invånarnas liv och välfärd. Det är av yttersta vikt att kommunerna hanterar markförsäljningar på ett ansvarsfullt sätt för att undvika framtida ekonomiska problem.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version