DNB planerar att minska kostnaderna för att förbereda sig inför en framtid med lägre räntenivåer och tuff konkurrens om kunderna, meddelar banken på tisdag. Nedskärningar kommer att ske inom stab- och stödfunktioner. Målet är att minska personalstyrkan med cirka 500 årsverken under de kommande sex månaderna. DNB hade 10 965 anställda vid slutet av 2023 enligt årsrapporten.

Under det andra kvartalet i år tjänade Norges största bank 13,5 miljarder kronor före skatt, enligt de senaste tillgängliga siffrorna. Resultaten överraskade flera analytiker och beskrevs som rekordstarka.

Den valda företrädaren för Finansforbundet DNB, Lillian Hatrem, uttryckte kritik och sa att de inte stöder ledningens ambitioner om nedskärningar och att de inte varit involverade i beslutsprocessen.

I analysen av detta scenario kan det förväntas att DNB:s aktiekurs kommer att påverkas av beslutet att minska personalstyrkan. Det kan även innebära en ökad press på andra banker att följa efter och göra liknande åtgärder för att vara konkurrenskraftiga. Det är viktigt för investerare och allmänheten att följa utvecklingen i banksektorn för att kunna fatta informerade beslut om sina finansiella investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version