Luleås viktiga back Oskari Laaksonen tvingas till operation – Mathias Bromé får lugnande besked

Luleå Hockey får ett tungt avbräck inför SHL-premiären då Oskari Laaksonen behöver genomgå en operation efter en skada i träningsmatchen mot Modo. Sportchefen Thomas Fröberg bekräftar att det är ett betydande avbräck för laget.

Tränaren Thomas ”Bulan” Berglund kommer att sakna Laaksonen under närmare fyra månader, vilket påverkar lagets defensiv och powerplay-spel. Klubben räknar med att Laaksonen återvänder till laget runt årsskiftet.

Sportchefen har dock avfärdat tanken på att agera på spelarmarknaden som en direkt ersättning för Laaksonen. Istället kommer man satsa på juniorer som Arttu Tuhkala och Oliwer Sjöström för att fylla tomrummet i laget.

Å andra sidan kommer Mathias Bromé, som skadade sig i augusti, snart återvända till isen vilket är en ljusare nyhet för Luleå.

Sammanfattningsvis, Luleås defensiv påverkas av Laaksonens frånvaro men det finns hopp genom unga talanger. Bromés skada är inte allvarlig och han förväntas återvända snart. Laget kommer behöva anpassa sig och ge sina unga spelare chansen att kliva fram och fylla de vakanta positionerna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version