Fler och fler svenskar förbereder sig för samhällskriser enligt ny undersökning – men många saknar fortfarande hemberedskap
En färsk undersökning utförd av Röda korset visar att allt fler svenskar skaffar sig en hemberedskap för att klara av eventuella samhällskriser. Trots detta har fortfarande fyra av tio svenskar ingen form av hemberedskap, särskilt ekonomiskt svaga grupper.

Ulrika Modéer, generalsekreteraren för Svenska Röda Korset, påpekar vikten av att vidta åtgärder för att säkerställa att alla har möjlighet att skapa en hemberedskap, inklusive extra matförråd. Det är avgörande att göra denna typ av förberedelser tillgängliga för alla, oavsett ekonomisk situation.

Analys:
Artikeln fokuserar på den ökande trenden av svenskars förberedelser inför samhällskriser, men påpekar att det fortfarande finns en betydande andel som saknar nödvändig hemberedskap. Genom att lyfta fram vikten av att skapa en beredskap, särskilt för ekonomiskt svaga grupper, betonar artikeln behovet av att alla har tillgång till resurser för att klara av eventuella kriser. Att skapa en hemberedskap kan vara avgörande för att skydda sig själv och ens familj i oväntade situationer, och det är därför viktigt att sprida medvetenhet och erbjuda stöd för att underlätta denna process.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version