Kylian Mbappé överens med Liverpool 2022 – vad det innebär för investerare

Kylian Mbappé var överens med Liverpool 2022. Superstjärnan ville då lämna Paris Saint-Germain. Det uppger ledande franska sporttidningen L’Equipe.

Efter att Kylian Mbappé hade förlängt kontraktet med Paris Saint-Germain uppstod en spricka. Superstjärnan kände sig förrådd av den franska klubbens projekt och ville lämna två år innan kontraktet gick ut och innan transferfönstrets slut.

Det var i början av transferfönstret som han ansåg att löften bröts med de utebliva övergångarna för Bernardo Silva och Robert Lewandowski. I första matchen av Ligue 1 säsongen 2022/2023 saknades Kylian Mbappé officiellt på grund av skada, men han ska ha bett om att inte spela förrän hans situation var klarlagd.

Accepterade en övergång

I maj 2022 var Kylian Mbappé med på att gå till Premier League-klubben Liverpool med ett avtal som gjorde det möjligt att längre fram i tiden gå till Real Madrid. Paris Saint-Germain ska ha fått två bud, ett från Liverpool och ett från Real Madrid som de inte ville sälja till. Liverpool ska ha erbjudit 200 miljoner euro, men PSG:s dåvarande sportchef Antero Henrique ska ha krävt det dubbla för att stänga dörren. Andra källor inom Paris Saint-Germain dementerar till L’Equipe att det ska ha varit ett skriftligt bud. Den 3 juni i somras presenterades Kylian Mbappé av spanska Real Madrid på fri transfer med ett femårskontrakt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version