Arne Ljungqvist hyllas med staty i Galärparken i Stockholm

Under en regnig dag avtäckte Kung Carl XVI Gustaf en staty tillägnad Arne Ljungqvist i Galärparken. Statyn, finansierad av fastighetsbolaget Fabege, är en hyllning till Ljungqvists arbete inom internationella antidopningsorganisationer. Bland talarna fanns social- och idrottsminister Jakob Forssmed samt kända friidrottsprofiler som Kajsa Bergqvist och Carolina Klüft.

Arne Ljungqvist spelade en viktig roll i antidopningsarbetet både inom Internationella friidrottsförbundet och Internationella olympiska kommittén. Hans arbete ledde till en förbättring av idrotten och införandet av strikta antidopningsregler. Trots framgångarna har Wada, den organisation som Ljungqvist var med och bildade, ifrågasatts på senare tid.

Idrottsminister Jakob Forssmed påpekar vikten av att fortsätta arbeta för ren idrott och att hantera trovärdighetsfrågor inom antidopningsarbetet. Statyn i Galärparken är en symbol för öppenhet och renhet inom idrotten, och en påminnelse om att integritet är avgörande för idrottens trovärdighet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version