Kamala Harris lovar att fortsätta stödja Israel som president – Trump anklagar henne för att “hata Israel”

I en debatt i Philadelphia samlades propalestinska demonstranter utanför med krav på vapenvila. Kriget mellan Israel och Hamas var en av de mest omdiskuterade frågorna under debatten, men varken Harris eller Trump gav tydliga svar på hur de skulle stoppa våldet om de vann valet.

Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris betonade att hon stöder Israels rätt till självförsvar, men att för många oskyldiga palestinier har dödats. Hon och president Joe Biden arbetar för att nå en vapenvila och en tvåstatslösning där Gaza kan återuppbyggas.

Donald Trump attackerade Harris istället för att svara på hur han skulle förhandla med Israels ledare och Hamas för att få ut gisslan från Gaza. Han hävdade att Harris “hatar Israel” och att Israel inte skulle existera om hon blev president.

Trump påstod också att Harris “hatar araber” och att konflikten aldrig skulle ha uppstått om han var president. Han lovade att lösa situationen i Mellanöstern snabbt om han valdes.

Analyserat: Debatten mellan Harris och Trump visar på de olika synpunkterna på konflikten mellan Israel och Palestina. En eventuell förändring i USA:s ledarskap kan ha en stor inverkan på situationen i Mellanöstern och på världens finansiella marknader. Det är viktigt att följa utvecklingen för att kunna fatta informerade beslut kring investeringar och ekonomiska planer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version