Höegh bygger världens största biltransportfartyg i Kina – Finansnyheter 2024

Det norska rederiet Höegh är på väg att revolutionera biltransportindustrin med byggandet av 12 enorma bilfartyg som kan rymma över 9000 bilar var. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var närvarande vid dopet av ett av dessa imponerande fartyg i Haimen, Kina.

Det nya biltransportskeppet, Höegh Borealis, som nyligen döpts till höger på bilden nedan, är ett av de 12 fartygen som kommer att byggas av Höegh Autoliners i Kina. Dessa fartyg kommer att vara världens största och kommer att driva fram innovationer inom energieffektivitet och hållbarhet.

Med en kapacitet på 9100 bilar per fartyg kommer Höegh Autoliners att kunna transportera en imponerande mängd fordon och utrustning över världens hav. Dessutom planeras dessa fartyg att använda ren ammoniakk som bränsle från 2027, vilket kommer att minska koldioxidutsläppen betydligt.

Enligt direktör Leif Høegh, är Norge inte konkurrenskraftigt när det gäller att bygga fartyg av denna enorma storlek på grund av den stora mängden manuellt arbete och sveisarbeid som krävs.

Analyserat på ett enkelt sätt för alla att förstå, innebär detta att Höeghs nya fartyg kommer att revolutionera biltransportindustrin genom att minska koldioxidutsläppen och öppna upp för nya energikällor. Detta kan påverka både investerare och konsumenter genom att skapa nya möjligheter inom transportsektorn och främja en mer hållbar framtid för alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version