Equinor’s finansdirektör svarar på kritiken från Zero

Torgrim Reitan, finansdirektör på Equinor, har svarat på kritiken från miljöorganisationen Zero angående Equinors roll i energiomställningen. Han betonar vikten av att inte underskatta de utmaningar som energiomställningen innebär och hur vi kan lyckas.

I sitt svar på Zero’s kritik tar Torgrim Reitan upp Equinors ambition att vara ledande inom energiomställningen. Förra året investerade företaget cirka 30 miljarder kronor i förnybara och lågkolalösningar. De har också startat produktionen i Dogger Bank, världens största havsvindpark, samt utvecklat världens första kommersiella anläggning för CO₂-lagring, Northern Lights, på norsk kontinentalsockel.

Equinor strävar efter att uppnå god avkastning även på gröna projekt för att lyckas med energiomställningen. De poängterar vikten av att fokusera på värdeskapande för aktieägare, leverantörer och samhället i stort.

Energiomställningen har hög fart inom vissa områden, som solkraft, men det finns fortfarande utmaningar inom andra teknologier som behöver mer fokus och resurser för att lyckas. Equinor arbetar hårt för att säkerställa lönsamma projekt inom havsvindindustrin och anpassa sig till marknadens förändringar.

Det är viktigt att förstå att energiomställningen kommer att kräva mycket av många och att det kommer att vara en utmanande process. Equinor är fast beslutna att fortsätta investera i och bygga upp en lönsam verksamhet för framtidens energisystem.

Analys:
Torgrim Reitan, finansdirektör på Equinor, har svarat på kritiken från Zero angående företagets roll i energiomställningen. Han betonar vikten av att inte underskatta de utmaningar som energiomställningen innebär och hur viktigt det är att fokusera på värdeskapande för alla intressenter. Genom att investera i förnybara och lågkolalösningar samt att vara ledande inom branschen visar Equinor sitt engagemang för en hållbar framtid. Det är viktigt att förstå att energiomställningen är en komplex process som kräver samarbete och investeringar på olika nivåer. Equinors tydliga ambitioner och fortsatta investeringar är avgörande för att driva fram en reell omställning mot ett mer hållbart energisystem.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version