Norsk Industri reagerar på den nyskapade positionen som ett åtgärd efter att den tidigare VD:n, Stein Lier-Hansen, spenderade nära 11 miljoner kronor på jakt och fiske.

Norsk Industri, representerad av VD Harald Solberg, har inrättat en ny position som ekonomi- och administrationsdirektör.

Publicerad: 13 september 2024

Kortversionen:
– Norsk Industri planerar att anställa en egen direktör för ekonomi och administration efter att Stein Lier-Hansen, den tidigare VD:n, spenderade nära 11 miljoner kronor på jakt och fiske i samband med nätverksbyggande.
– Lier-Hansen är under utredning av Økokrim och är misstänkt för grovt ekonomiskt bedrägeri mot Norsk Industri.
– En jaktkompis till Lier-Hansen är också misstänkt i fallet.

Analyser:

Norsk Industri har tagit steg för att stärka sin ekonomifunktion och infört nya riktlinjer för att säkerställa att alla kostnader är försvarbara och relevanta. Den nya positionen som ekonomi- och administrationsdirektör har utlysts och förväntas fyllas snart.

Fallet med Stein Lier-Hansen och hans påstådda överträdelser har skakat om organisationen och lett till en omfattande utredning av Økokrim. Det är viktigt att följa utvecklingen i fallet för att förstå konsekvenserna av sådana handlingar inom näringslivet och för att säkerställa att liknande situationer undviks i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version