Riggselskapet Seadrill sender ut permitteringsvarsel – Analyserat av den beste investeringsforvalteren

Bildkälla: Seadrill / DAM

Publicerat: Mindre än 40 minuter sedan
Uppdaterad: Just nu

Dela länken Kopiera länk Kopiera länk Dela på Facebook Dela på Facebook Dela med e-post Dela med e-post

Artikeln uppdateras …

Mer än 100 anställda på riggselskapet Seadrill förlorar sina jobb efter att riggen West Phoenix nyligen avslutade sin kontrakt. Det meddelar fackföreningen Safe i ett pressmeddelande.

“Vi har skickat ut varsel om uppsägning till över 100 anställda,” säger Safe-ledarna Arild Jenssen och Kim J. Sande.

Fortfarande hopp
West Phoenix ligger nu vid kaj med besättning på Hanøytangen utanför Bergen i väntan på nytt kontrakt.

“Vi har fortfarande hopp om att det kommer att dyka upp ett nytt kontrakt, och att riggen hålls ‘varm’ i väntan på nästa uppdrag,” säger Sande.

Seadrill har gått i konkurs två gånger sedan oljekrisen, men har rensat upp sin skuld. Sedan riggselskapet noterades på Oslo Børs igen våren 2022 har skulden betalats ner, riggar har sålts och Seadrill har även gjort förvärv.

Pensionspaket erbjuds
Det jobbas nu för att säkerställa att uppsägningarna genomförs på ett rättvist sätt, enligt fackföreningen.

Anställda över 60 år kommer att erbjudas ett pensionspaket, men företaget “visar också flexibilitet” för dem som snart fyller 60.

Klubbledaren betonar att erbjudandet om att gå i pension är frivilligt.

Seadrill har genomgått sju nedbemanningsprocesser sedan 2014, enligt fackföreningen. Under andra kvartalet tjänade Seadrill 109 miljoner dollar i driftsintäkter.

Tidigare i år godkände generalförsamlingen att Seadrill skulle ansöka om avnotering från Oslo Børs och endast vara noterad på New York-börsen framöver.

På tisdag meddelade Seadrill att avnoteringen är fullbordad.

Analys:
Riggselskapet Seadrill har skickat ut varsel om permittering till över 100 anställda, vilket kan leda till en ökad osäkerhet bland de anställda och deras familjer. Detta kan också påverka Seadrills finansiella ställning och aktiekurs. Fackföreningen Safe jobbar för att säkerställa en rättvis process för uppsägningarna, vilket kan bidra till att minska eventuella konflikter. Det är viktigt för investerare att följa utvecklingen och förstå hur dessa händelser kan påverka deras investeringar i Seadrill. Samtidigt är det viktigt att vara medveten om de potentiella konsekvenserna av nedskärningar och omstruktureringar inom företaget. Det är också viktigt att notera att Seadrill har genomgått flera nedskärningsprocesser tidigare och att bolaget har återhämtat sig från liknande situationer i det förflutna. För investerare är det avgörande att noggrant övervaka Seadrills prestanda och strategier för att fatta informerade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version