Kongsberg investerar i ny missilfabrik i USA

Kongsberg meddelar att de ska etablera en missilproduktionsanläggning i Virginia, USA. Vapentillverkaren har nyligen meddelat att de ska bygga en fabrik i Australien och har även utökat produktionen i Norge. Koncernchefen Geir Håøy säger att Kongsberg har en stolt historia i USA och är glada att fortsätta investera i landet.

Den nya anläggningen kommer att ligga i James City County i Virginia och kommer bland annat att öka produktionen av Naval Strike Missiles (NSM) och Joint Strike Missiles (JSM). Företaget planerar att anställa över 180 personer och investera över 100 miljoner dollar i delstaten Virginia de kommande åren.

Heather Armentrout, president och VD för Kongsberg Defense and Aerospace, Inc., säger att investeringen i Virginia kommer att komplettera utvidgningen av deras primära produktionsanläggning i Johnstown, Pennsylvania. Den nya anläggningen kommer att montera, uppgradera och reparera NSM- och JSM-missiler.

NSM är ett sjömålsmissil medan JSM är en luftavfyrad precisionsmissil som är speciellt utvecklad för F-35-stridsflygplan.

Analys:
Kongsberg gör en stor investering i USA genom att etablera en ny missilfabrik i Virginia. Detta kommer att skapa arbetstillfällen och öka produktionen av missiler som används både till havs och i luften. Det visar på företagets engagemang för att fortsätta växa och expandera globalt, vilket kan påverka deras aktiepris och framtida framgång på marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version