Stor ökning av fjärrvärmepriserna förutspås 2024 – vad betyder det för dig?

Under 2023 såg Nils Holgersson-gruppen en historisk höjning av fjärrvärmepriserna i Sverige, med en genomsnittlig ökning på 7,8 procent. Året därpå förväntas prishöjningen vara nästan dubbelt så stor, med en genomsnittlig ökning på 15,2 procent.

Enligt rapporten har priserna ökat med över 20 procent i 79 kommuner, och i 23 kommuner har de stigit med över 30 procent. Det finns dock stora variationer mellan olika kommuner, med lägre ökningar i storstäderna Stockholm och Göteborg, medan vissa mindre kommuner upplever rekordhöga prishöjningar på över 30 procent.

Ordförande Joachim Höggren betonar vikten av ökad transparens kring priserna och tydligare kommunikation från fjärrvärmebolagen. Han varnar också för att politiker behöver hålla bättre koll på fjärrvärmemarknaden för att skydda konsumenternas intressen.

Framtida prishöjningar är svåra att förutse, men investeringar i nätverk kan påverka priserna ytterligare. Det är viktigt att vara medveten om dessa förändringar och hur de kan påverka din ekonomi och ditt val av uppvärmningsmetod.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version