Dejan Kulusevski bakom Tottenhams vändning

Lucas Bergvall, 18, var med i Tottenhams startelva för första gången. När han väl byttes ut i cupmatchen borta mot Coventry blev det mål i baken direkt. Lucas Bergvall har imponerat sedan han kom till Tottenham. I Premier League har han hoppat in tre gånger men en plats i startelvan har han fått vänta på. Men nu fick han sin chans. Tottenham mötte Coventry i ligacupens tredje omgång och den svenske 18-åringen fick plats på Londonlagets mittfält från start. Men Tottenham hade svårt mot Coventry, som huserar i Championship. Bergvall och lagkamraterna gjorde vad de kunde men fick inte hål på hemmalaget.

Byttes ut – baklängesmål direkt

Bergvall byttes ut i den 63:e minuten ut mot James Maddison och mindre än en minut senare tog Coventry ledningen. Men Tottenham skulle vända på steken. Dejan Kulusevski byttes in i 74:e minuten och 14 minuter senare assisterade han till Djed Spences 1–1-mål. På tilläggstid satte Brennan Johnson slutresultatet 2–1 – och Tottenham avancerar vidare.

Analys:
Artikeln handlar om fotbollsmatchen mellan Tottenham och Coventry där Dejan Kulusevski spelade en avgörande roll i Tottenhams vändning. Trots en tuff match lyckades Tottenham ta sig vidare i ligacupen med hjälp av Kulusevskis assist och Brennan Johnsons avgörande mål på tilläggstid. Det visar vikten av att ha starka spelare på bänken som kan göra skillnad när det verkligen gäller.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version