Moritz Seider skriver historiskt kontrakt med Detroit Red Wings
Moritz Seider, 23, gör som Lucas Raymond och skriver ett jättelikt kontrakt med Detroit Red Wings. Den tyska backen kommer att tjäna runt 85 miljoner kronor per säsong under sju år. Det har varit en lång process för Detroits general manager Steve Yzerman att få alla unga stjärnor under kontrakt, men nu är det äntligen klart. För bara två dagar sedan skrev svensken Lucas Raymond på ett åttaårskontrakt, och nu är det Moritz Seiders tur. Det tyska backen har skrivit på ett sjuårskontrakt med en årlig lön på 8,55 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 85 miljoner kronor.

Detta gör att han kommer att tjäna närmare 600 miljoner kronor totalt. Seider gjorde stort intryck i Rögle innan han gick över till Detroit och NHL 2021. Han har snabbt blivit en viktig spelare för Detroit och anses vara en av ligans bästa unga backar. Förra säsongen gjorde han nio mål och 33 assist på 82 grundseriematcher.

Analys:
Moritz Seiders nya kontrakt med Detroit Red Wings visar på den enorma ekonomiska kraften inom NHL och hur unga talanger premieras för sina prestationer. För investerare och finansiella marknadsanalytiker kan detta indikera en ökad löneutveckling för unga idrottstalanger och därmed potentiellt ökade vinster för investerare inom sportindustrin. Det är viktigt att följa utvecklingen inom NHL och andra stora idrottsligor för att kunna fatta informerade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version