Investeringar i Norsk Industri: Økokrim avslöjar fiktiva fakturor och bedrägeri

En tidigare Norsk Industri-direktör, Stein Lier-Hansen, har hamnat i blåsväder efter att Økokrim har avslöjat att en betydande del av hans jaktfakturor är fiktiva. Efter att Norsk Industri hade genomfört egna undersökningar och inte funnit några tecken på lagbrott, har Økokrim nu siktat två bekanta till Lier-Hansen för grovt bedrägeri.

De nya siktningarna tyder på att det faktiskt har förekommit lagbrott i en del av det komplex som Norsk Industri själva undersökte förra hösten. Styrelseordförande Ståle Kyllingstad hänvisade då till en utökad revision från PWC och en juridisk bedömning från advokatfirman Bahr.

Norsk Industri har kontaktats för en kommentar angående de fiktiva fakturorna, men Kyllingstad har redan betonat att de har samarbetat med Økokrim och att de ser fram emot en grundlig utredning.

Det är viktigt att förstå att investeringar och affärer inte alltid är riskfria, och att det är avgörande att vara medveten om potentiella bedrägerier och lagbrott som kan påverka ens finansiella situation. Att vara informerad och följa med i nyheter och utredningar som denna kan vara avgörande för att skydda sina investeringar och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version