De amerikanska aktiemarknaderna följer världens börser uppåt på torsdag

Bild: Richard Drew / AP / NTB

Publicerad: För mindre än 30 minuter sedan

Trots att räntan sänktes med en halv procentpunkt, stängde Wall Street ned på onsdagen efter att ha svängt under kvällen. På torsdagen verkade marknaden ha smält räntesänkningen.

Så här öppnade de viktiga indexen från start på torsdagen:
– Dow Jones öppnade upp med 1,30 procent
– Tek-tunga Nasdaq öppnade upp med 2,31 procent
– Den breda S&P 500-indexet öppnade upp med 1,65 procent

KI-favoriten Nvidia är en av de stora vinnarna på torsdagen. Aktien är upp cirka 4 procent från start.

Trots att de amerikanska aktiemarknaderna stängde ned efter räntesänkningen, har det varit uppgång på börserna runt om i världen på torsdagen.

Torsdag morgon norsk tid var det bred uppgång i Asien. Det är också uppgång på de stora indexen i Europa på torsdagen. Vid 15:30 är samlingsindexet Stoxx Europe 600 upp med 1,43 procent för dagen. Det är också uppgång på Oslo Børs.

– Det vi ser är en tro på att Fed har allt under kontroll, och att de kommer att få till en mjuk landning, säger Jon Bell, portföljförvaltare på Newton Investment Management, till Bloomberg TV.

Analytiker tror att Fed kommer att sänka räntan med ytterligare 0,5 procentenheter fördelat på de två kommande räntemötena.

– Fed har påbörjat det jag ser som en serie räntesänkningar, säger Stephen Jen, VD på Eurizon SLJ Capital, till Bloomberg.

Analys:
På torsdagen följde de amerikanska aktiemarknaderna världens börsers uppåtgående trend. Trots en nedgång efter en räntesänkning verkade marknaden ha återhämtat sig. Uppgången märktes inte bara i USA utan även i Asien och Europa. Analytiker förutspår att Federal Reserve kommer att fortsätta sänka räntan, vilket kan påverka marknaderna framöver. Det är viktigt att vara medveten om dessa trender och hur de kan påverka ens egna liv och ekonomiska beslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version